Đề thi Tiếng Anh lớp 4 học kì 1

3.1/5 - (7 bình chọn)

Mục Lục

Đề thi học kì 1 lớp 4 môn Tiếng Anh – Đề 1

Đề thi học kì 1 lớp 4 môn Tiếng Anh

Exercise 1: Listen and circle the correct answer

1. I was ______ yesterday.

A. at home

B. at the zoo

2. We were ________ last Sunday

A. in the garden

B. at school

3. They played volleyball _________ last Saturday

A. on the beach

B. in the park

4. My father and mother watched TV _______ yesterday morning

A. in the living room

B. in the kitchen

5. My sister skipped __________ last week

A. in the park

B. in the zoo

Exercise 2: Choose the odd one out

1. A. parkB. rubberA. penB. notebook
2. A. runB. goC. playD. water
3. A. countrysideB. teacherC. farmerD. doctor

Exercise 3: Choose the word whose underlined part is pronounced differently from the rest

1. A. flatsB. daysC. jobsD. chairs
2. A. schoolB. chairC. childrenD. chick

Exercise 4: Choose the correct answer

1. The boys ______ paper planes now

A. are doing

B. does

C. are making

D. makes

2. Yesterday morning, he _________ his friends on the Internet

A. chat with

B. chatted with

C. chat to

D. chatted to

3. _________ birthday is this today? – It’s ___________.

A. Whose/ my brother

B. Whose/ my brother’s

C. Who/ my brother

D. Whom/ my brother’s

4. It’s _________ at school and the students are in the playground.

A. broken time

B. break time

C. full time

D. part time

5. They study Maths ________ Monday ________ Friday

A. from – to

B. from – on

C. on – on

D. on – to

6. I ________ television before I went to bed last night

A. listened to

B. watched

C. read

D. played

7. Can you _______ a bike?

A. ride

B. skate

C. skip

D. dance

8. They _______ in their room all day.

A. did

B. did be

C. was

D. weren’t

Exercise 5: Read the following text and choose the best answer

Here is Brandon. He goes to London Primary School. He is in class 4A. This is his classroom. There are fifteen boys and ten girls in his class. His best friend is Lucas. Thay both enjoy Geography. They have it on Thursdays and Fridays. On Saturdays and Sundays, they don’t have to go to school. They often play soccer together. Yesterday was Sunday. They played football in a playground near his house.

1. Which school does Brandon go to?

A. Brandon studies at Primary School

B. Brandon goes to Primary School

C. Brandon studies at London Primary School

D. Brandon is going to Primary School

2. How many boys and girls are in his class?

A. Fifth boys and ten girls

B. Five boys and tenth girls

C. Fifteen boys and ten girls

D. Fifty boys and ten girls

3. Who is his best friend?

A. Brandon

B. Lucas

C. Geography

D. Primary

4. Do they have to go to school on Saturdays and Sundays?

A. Not

B. No, they aren’t

C. Yes, they do

D. No, they don’t

5. Where did they play football yesterday?

A. In a playground near his house

B. In the school ground

C. In the stadium

D. Near the library

Exercise 6: Reorder these words to have correct sentences

1. her/ dance/ beautifully/ can/ sister/ ./

________________________________________________

2. school/ my/ big/ is/ a/ city/ in/ ./

________________________________________________

3. I/ evening/ TV/ watched/ yesterday/ ./

________________________________________________

4. what/ yesterday/ did/ they/ do/ ?/

________________________________________________

Đáp án đề thi học kì 1 lớp 4 môn Tiếng Anh

Exercise 1: Listen and circle the correct answer

Hướng dẫn: Học sinh nghe và lựa chọn đáp án đúng

1. A2. B3. A4. A5. A

Exercise 2: Choose the odd one out

1. A

2. D

3. A

Exercise 3: Choose the word whose underlined part is pronounced differently from the rest

1. A

2. A

Exercise 4: Choose the correct answer

1. C2. B3. B4. B
5. A6. B7. A8. D

Exercise 5: Read the following text and choose the best answer

1. C2. C3. B4. D5. A

Exercise 6: Reorder these words to have correct sentences

1. Her sister can dance beautifully

2. My school is in a big city

3. I watched TV yesterday evening

4. What did they do yesterday?

Đề thi học kì 1 lớp 4 môn Tiếng Anh – Đề 2

Đề thi học kì 1 lớp 4 môn Tiếng Anh

Exercise 1: Listen and complete the sentences

1. Where were you last _________, Phong?

2. My father and my mother were on the ________ last month

3. What did your __________ do yesterday?

4. We were in the library and ___________, English with Miss Hien there

5. What did Mary ___________ last week?

Exercise 2: Choose the odd one out

1. A. cakeB. candyC. birthdayD. sweet
2. A. SeptemberB. NovemberC. MondayD. May
3. A. morningB. afternoonC. byeD. evening
4. A. niceB. girlC. boyD. friend
5. A. badmintonB. beautifulC. soccerD. tennis

Exercise 3: Read and match

1. What did you do yesterday afternoon?A. I was on the beach
2. What did Nam do last Sunday?B. I played chess with my brother
3. What did Mai do last Saturday?C. They played volleyball on the beach
4. Where were you yesterday morning?D. He painted a mask
5. What did Mary and Linda do yesterday?E. She visited the zoo

Exercise 4: Choose the correct answer

1. Tony can play badminton but he __________ play baseball

A. can

B. cant

C. can’t

D. can’t not

2. Do you _______ any pets at home? – Yes, I have two dogs

A. has

B. had

C. having

D. have

3. James and Linda are __________ in the park. They like playing in the park very much

A. skate

B. skating

C. skates

D. skates

4. _______ do you have English? – I have it on Monday and Wednesday

A. Where

B. What

C. Which

D. When

5. What _____ you like doing in your free time? – I like listening to music

A. do

B. doing

C. does

D. don’t

Exercise 5: Read a text and choose the correct answer

My name is Ha My. It’s Monday today. I am at school now. We are having a break. Linda is listening to music. She likes music very much. James is playing chess with Mai Anh. They are good chess players. They often play it when they are free. Tuan is in the schoolyard. He is playing badminton with Nhung. They like playing sports. We are having lots of fun at school

1. Ha My and her friends are having a break at __________.

A. zoo

B. post office

C. school

D. bank

2. Linda likes _______ very much

A. music

B. game

C. sport

D. car

3. James and Mai Anh are playing ____________.

A. badminton

B. tennis

C. football

D. chess

4. Tuan is playing ________ with Nhung

A. volleyball

B. soccer

C. baseball

D. badminton

5. The ____________ are having lots of fun at school

A. teacher

B. children

C. parents

D. brother

Exercise 6: Choose the words or phrases that are not correct

1. When (A) does (B) she has (C) English (D)?

2. He don’t (A) have (B) a (C) brother (D)

3. When (A) does he like (B) doing? – He (C) likes collecting stamps (D)

Exercise 7: Reorder these words to have correct sentences

1. Jenny/ does/ get up/ at 7.00?

________________________________________________

2. do/ to/ bed?/ time/ go/ you/ what/

________________________________________________

3. like/ do/ sports?/ you/ playing

________________________________________________

Đáp án đề thi học kì 1 lớp 4 môn Tiếng Anh

Exercise 1: Listen and complete the sentences

1.Where were you last ____week_____, Phong?

2.My father and my mother were on the ____beach____ last month

3.What did your _____father_____ do yesterday?

4.We were in the library and ______learned_____, English with Miss Hien there

5.What did Mary _____do______ last week?

Exercise 2: Choose the odd one out

1. C2. C3. C4. A5. B

Exercise 3: Read and match

1. B2. D3. E4. A5. C

Exercise 4: Choose the correct answer

1. C2. D3. B4. D5. A

Exercise 5: Read a text and choose the correct answer

1. C2. A3. D4. D5. B

Exercise 6: Choose the words or phrases that are not correct

1. C (has => have)

2. A (don’t => doesn’t)

3. A (when => what)

Exercise 7: Reorder these words to have correct sentences

1. Does Jenny get up at 7.00?

2. What time do you go to bed?

3. Do you like playing sports?

Đề thi học kì 1 môn tiếng Anh lớp 4 – Đề 1

Trường Tiểu học B ………Họ và tên:……………………………….Lớp: 4. …….. BÀI KIỂM TRA ĐỊNH KỲ HỌC KỲ I
Năm học: …………Môn: TIẾNG ANH – LỚP 4
Thời gian làm bài 40 phút

Bài 1. Hãy quan sát kỹ bức tranh rồi điền chữ cái chỉ bức tranh đó (2,5 điểm).

A. rubber B. plane C. badminton

D. cooking E. watch TV F. Maths

Bài 2. Đọc đoạn văn sau và tích vào câu đúng (T) hoặc sai (F) (2,5 điểm)

It is Friday today. We are having a break. We are doing exercise in the school playground.

Phong is jumping. Linda and Mai are playing badminton. Nam and Tom are skipping.

Quan and Peter are playing basketball. We are having a lot of fun here.

 TF
1. We are doing exercise in the school gym.  
2. Phong is skipping.  
3. Linda and Peter are playing badminton.  
4. Nam and Tom are skipping.  
5. Quan and Peter are playing table tennis.  

Bài 3. Đọc và nối (2,5 điểm)

1. Where are you from?A. I can play volleyball.
2. What day is it today?B. I watched TV.
3. What can you do?C. I’m from Japan.
4. What’s he doing?D. It’s Wednesday.
5. What did you do yesterday?E. He’s painting a mask.

Bài 4. Hãy sắp xếp các từ theo đúng thứ tự để tạo thành câu có nghĩa (2,5 điểm).

1. in/ 4A/ I /Class/ am/.

——————————————————————

2. you/ nationality/ What/ are/ ?

—————————————————————–

3. school/ I /at /yesterday/ was /.

—————————————————————–

4. What/ have/ you/ today/ subjects/ do/?

—————————————————————–
5. like/ a /I / kite/ flying/.

—————————————————————–

Đáp án đề thi học kì 1 môn Tiếng Anh lớp 4

Bài 1: 2,5 điểm.

Chọn đúng mỗi đáp án cho 0,5 điểm/ câu.

2. C 3. D 4. B 5. F 6. E

Bài 2: 2,5 điểm.

Tích đúng mỗi câu cho 0,5 điểm.

1. F 2. F 3. F 4. T 5. F

Bài 3: 2,5 điểm.

Chọn đúng mỗi đáp án cho 0,5 điểm/ câu.

1. C 2. D 3. A 4. E 5. B

Bài 4: 2,5 điểm.

Viết đúng thứ tự và chỉnh tả mỗi câu cho 0,5 điểm/ câu.

Viết sai chính tả 1, 2 lỗi trừ 50% số điểm mỗi câu.

Viết sai chính tả từ 3 trở lên không cho điểm.

1. I am in Class 4A.

2. What nationality are you?

3. I was at school yesterday.

4. What subjects do you have today?

5. I like flying a kite.

Đề thi học kì 1 môn tiếng Anh lớp 4 – Đề 2

THE FIRST TERM EXAM

Subject: English – Grade 4

Time allowed: 40 Minutes

Full name:……………………………………..

Class: …………………………………………

A. LISTENING

Question 1: Listen and match

Question 2: Listen and number

Question 3: Listen and tick ( √ )

Question 4. Listen and tick. (1pt) Example 1.A

Question 5: Listen and write the missing words (1pt)

1. What are you doing,Nam?

I’m reading …………………………

2. When’s your………………..Mr Robot?

Oh, dear! I don’t know.

3. Good morning, class. What day is it today,Mai?

It’s…………………………..

4. What lesson do you have today?

I have got Maths, Art, Science and ………………………

PART 2: READING AND WRITING

Questions 6: Look and read. Put the tick ( ) or cross ( X ) in the box

Question 7: Look and read. Write YES or NO.

Alex is a pupil at Sunflower Primary School. It is a big school in London. His school is in Sutton Street. There are many classrooms. They are beautiful. There is a library, a music room and a computer room. He loves his school.

1. His name is Alex …………………………………….

2. His school is small …………………………………….

3. His school is in Ha Noi …………………………………….

4. He loves his school …………………………………….

Question 8: Look at the pictures and write the words:

Question 9: Complete the passage:

Happy, England, friend, music club

This is my new……………. Her name is Linda. She is from ………………. She can sing many Vietnamese songs. In her free time, she goes to………………………… She is …………………there.

Question 10: Reaarrange the words to compete the sentences

1/ milk?/ you/ Do/ some/ want

2/ new/ This/ book./ is/ my

3/ out?/ I/ go/ May

4/ an/ This/ is/ eraser.

Đề thi Tiếng Anh lớp 4 Giữa học kì 1

Thời gian: 45 phút

Exercise 1: Chọn từ khác loại

1. A. Sunday                 B. Birthday                  C. Saturday                   D. Wednesday

2. A. school                 B. go                           C. come                       D. have

3. A. December            B. October                   C. Australia                 D. March

4. A. cook                    B. skip                         C. skate                       D. can

Exercise 2: Chọn đáp án đúng

1. My father often …………..to work at 7:30.

A. go                            B. gos                           C. goes                         D. going

2. We usually ………….. English on Monday.

A. have                        B. has                           C. to have                    D. haves

3. He can …………. the piano very well.

A. play                         B. playing                    C. to play                     D. plays

4. Lili and Alan …………. homework at 7 o’clock.

A. do                           B. dos                          C. does                        D. to do

5. Her friends like ………….. after school.

A. going                      B. having                     C. skating                     D. getting

6. Nam …………….TV at 3p.m every day.

A. watch                      B. watchs                     C. watches                   D. watching

Exercise 3: Sắp xếp các từ sau thành câu hoàn chỉnh

1. very/ can/ brother/ high/ My/ jump.

___________________________________________________________.

2. What/ he/ have/ today/ does/ subject?

___________________________________________________________?

3. Math/ When/ have/ we/ do?

___________________________________________________________?

4. from/ I/ Monday/ go to/ to/ Friday/ school/ primary.

___________________________________________________________.

Exercise 4: Gạch chân và sửa lỗi sai trong mỗi câu sau

1. He can plays the piano.                      ______________________
2. Where do you from?                          ______________________
3. It are on the fifth of April.                  ______________________
4. Do you have History in Thursday?      ______________________

Exercise 5: Dịch các câu sau sang tiếng Anh

1. Cô ấy là một học sinh.

___________________________________________________

2. Anh ấy đến từ nước Mỹ.

___________________________________________________

3. Cảm ơn bạn rất nhiều.

___________________________________________________

4. Hôm nay là thứ mấy?

___________________________________________________

Đề thi Tiếng Anh 4 Cuối học kì 1

Thời gian: 45 phút

Question 1: Chọn từ khác loại

1. A. about                   B. where                       C. how                         D. who

2. A. collect                  B. read                           C. do                            D. like

3. A. Art                       B. Music                       C. subject                      D. History

4. A. blue                       B. puppet                       C. purple                        D. red

Question 2: Dựa vào tranh để hoàn thành các câu sau

1. She is ______________ a dictation.

2. Women’s Day is in _________________.

3. I have __________________ today.

4. They _____________ for a walk yesterday.

Question 3: Chọn từ thích hợp trong hộp thoại để điền vào chỗ trống

happy        England              friend               dance                 club

    This is my new (1) ______________. Her name is Linda. She is from (2) ______________. She can sing many Vietnamese songs. In her free time, she goes to music (3) ______________. She is (4) ______________ there.

Question 4: Tìm lỗi sai trong các câu sau và sửa lại cho đúng

1. She don’t like playing badminton.                          _____________________
2. Sandy is an pupil at Hong Bang primary school.       _____________________
3. We have English in Friday.                                    _____________________
4. My birthday is on the twenty of December.              _____________________

Question 5: Sắp xếp các từ sau thành câu hoàn chỉnh

1. a/ fly/ want/ I/ to/ kite/.

____________________________________________________

2. They/ school/ yesterday/ went/ to.

____________________________________________________

3. When/ birthday/ your/ is/?

____________________________________________________

4. can/ cannot/ jump high/ Tom/ but/ run fast/.

____________________________________________________

5. Monday/ has/ on/ Tom/ PE/.

____________________________________________________

6. doing/ What/ they/ are/?

____________________________________________________

Đề thi Cuối kì 2 Tiếng Việt lớp 4

Thời gian: 45 phút

Exercise 1: Chọn từ khác loại

1. A. writer     B. musician    C. factory     D. singer

2. A. rice     B. time     C. vegetable     D. milk

3. A. market     B. wish     C. have    D. play

4. A. fat     B. worker     C. tall     D. slim

Exercise 2: Nối cột A với cột B

AB
1. It’s ten o’clock.
2. It’s half past seven.
3. It’s a quarter to six.
4. It’s one a.m.
5. It’s a quarter past twelve.
6. It’s three o’clock.
7. It’s half past eight.
8. It’s nine o’clock. a. 1 a.m.
b. 10:00
c. 8:30
d. 5:45
e. 9:00
f. 12:15
g. 3:00
h. 7:50

Write your answer here:

1. ___________2. ___________3. ___________4. ___________
5. ___________6. ___________7. ___________8. ___________

Exercise 3: Điền giới từ (in, on, at) thích hợp vào chỗ trống

1. He goes to school ___________ seven o’clock.

2. ___________ Sunday, we will go camping.

3. Teacher’s day is ___________ November 20th.

4. They play volleyball ___________ the afternoon.

5. She stayed ___________ home all day.

6. They live ___________ a big house.

7. The apple is ___________ the table.

8. I don’t know what is ___________ the box.

Exercise 4: Chọn đáp án đúng

1. – __________ does your sister do? – She is a nurse.

A. What     B. When

C. How     D. Why

2. His brother is tall __________ he is short.

A. and     B. but

C. so     D. to

3. – Would you like some orange juice? – __________?

A. Hello    B. It’s good.

C. Yes, please.    D. Sorry.

4. I __________ hungry. Do you have something to eat?

A. am     B. is

C. be     D. are

5. My uncle is __________ bus driver.

A. the     B. a

C. an     D. X

6. She often __________ her homework at 8 p.m.

A. has     B. makes

C. gets     D. does

7. It’s time ________ lunch. Let’s go to the cafeteria.

A. of     B. to

C. with     D. for

8. A doctor works in a ________ together with a nurse.

A. factory     B. office

C. hospital     D. house

Exercise 5: Sắp xếp các chữ cái để được từ đúng

Đề thi tiếng Anh lớp 4 học kỳ 1 có đáp án – Đề số 1

I. Read and match. 

1. Where are you from?A. I’m in class 4A.
2. What class are you in?B. She can dance. 
3. What’s the date today?C. I am from Vietnam.
4. What can she do?D. It is 29th of October.

II. Choose the right sentence.

1. A. Is they dancing?

B. Are they dancing?

2. A. My birthday is on the third of July. 

B. My birthday is in the third of July. 

3. A. Where do you have English?

B. When do you have English?

4. A. I watched cartoon yesterday. 

B. I watches cartoon yesterday. 

III. Read and answer the questions. 

I am Lisa. And this is my sister, Jennie. Her birthday is on the fourth of December. She likes singing. Her favorite subject is Science. She can skate, but she can’t ride a bike. 

1. What is Lisa’s sister name?

___________________________

2. What does she like doing?

___________________________

3. What is her favorite subject?

___________________________

4. What she can’t do?

___________________________

ĐÁP ÁN

I. Read and match.

1 – C; 2 – A; 3 – D; 4 – B; 

II. Choose the right sentence.

1 – B; 2 – A; 3 – B; 4 – A;

III. Read and answer the questions.

1 – She is Jennie.

2 – She likes singing.

3 – It is Science.

4 – She can’t ride a bike.

Đề thi học kì 1 lớp 4 môn tiếng Anh có file nghe – Đề số 2

A. LISTENING

Question 1: Listen and tick ( √ )

1.

2.

3.

4.

Question 2: Listen and write the missing words (1pt)

1.

Good morning, class. What day is it today, Mai?

It’s…………………………..

2.

What lesson do you have today?

I have got Maths, Art, Science and ………………………

PART 2: READING AND WRITING

Questions 3: Look and read. Write Yes or No in the box.

Question 4: Look and read. Write YES or NO.

Alex is a pupil at Sunflower Primary School. It is a big school in London. His school is in Sutton Street. There are many classrooms. They are beautiful. There is a library, a music room and a computer room. He loves his school.

1. His name is Alex …………………………………….

2. His school is small …………………………………….

3. His school is in Ha Noi …………………………………….

4. He loves his school …………………………………….

Question 5: Look at the pictures and write the words:

Question 6: Complete the passage:

Happy, England, friend, music club

This is my new (1)…………….. Her name is Linda. She is from (2)………………. She can sing many Vietnamese songs. In her free time, she goes to (3)………………………… She is (4)…………………there.

Question 7: Rearrange the words to compete the sentences

1/ milk?/ you/ Do/ some/ want

2/ new/ This/ book./ is/ my

3/ out?/ I/ go/ May.

4/ an/ This/ is/ eraser.

ĐÁP ÁN

Question 1: Listen and tick ( √ )

1. A; 2. B; 3. B; 4. B;

Question 2: Listen and write the missing words (1pt)

1. Monday; 2. English

Questions 3: Look and read. Write Yes or No in the box.

1. yes; 2. No; 3. yes; 4. yes;

Question 4: Look and read. Write YES or NO.

1. yes; 2. No; 3. Yes; 4. Yes;

Question 5: Look at the pictures and write the words:

1. friend; 2. English; 3. birthday; 4. eight;

Question 6: Complete the passage:

1. friend; 2. England; 3. music club; 4. happy;

Question 7: Rearrange the words to compete the sentences

1. Do you like some milk?

2. This is my new book.

3. May I go out?

4. This is an eraser.

Đề thi học kì 1 lớp 4 môn tiếng Anh có đáp án – Đề số 3

I. Circle the odd-one-out.

1.a. applesb. grapesc. bearsd. pears
2.a. brushb. fiftyc. twentyd. eighty
3.a. tableb. boardc. computerd. snow
4.a. plumb. school yardc. Art roomd. Computer room
5.a. Englishb. Artc. saladd. Math

II. Look and match

1.What do you do in the morning?a.No, he doesn’t.1, _________
2.What time is it?b.It’s seven o’clock.2, _________
3.Does she like balloons?c.I go to school.3, _________
4.When do we have English?d.We have it on Monday.4, _________
5.Does he have a sandwich?e.Yes, she does.5, _________

III. Order the words.

1.Computer room/ we/ a/ have/ small/.

______________________________________________________________

2. have/ on/ we/ English/ Tuesday/.

______________________________________________________________

3. do/ What/ like/ you/?

______________________________________________________________

4. at/ he/ to/ bed/ goes/ ten/ o’clock.

______________________________________________________________

IV. Read and answer the questions.

MY DAY

My name is Linh. This is my day.

In the morning, I get up at six o’clock.

I have breakfast – bread, eggs, and milk.

Then I go to school at seven o’clock.

I walk to school.

I take my school bag.

My pencil case and books are in my bag.

Answer the questions

1. What’s the girl’s name?

_________________________________

2. What time does Linh get up?

_________________________________

3. What does she have for breakfast?

_________________________________

4. What’s in her bag?

_________________________________

ĐÁP ÁN

I. Circle the odd-one-out.

1 – c; 2 – a; 3 – d; 4 – a; 5 – c;

II. Look and match

1 – c; 2 – b; 3 – e; 4 – d; 5 – a;

III. Order the words.

1 – We have a small computer room.

2 – We have English on Tuesday.

3 – What do you like?

4 – He goes to bed at ten o’clock.

IV. Read and answer the questions.

1 – Her name is Linh.

2 – She gets up at six o’clock.

3 – She has bread, eggs, and milk.

4 – Her pencil case and books.

Đề thi học kì 1 tiếng Anh lớp 4 có đáp án – Đề số 4

I. Circle the odd-one-out. Write.

1. Sandwich pizza carrot eggs parrot ………………..

2. Bookshelf cupboard draw bed rug ………………..

3. Brown curly short hair straight ………………..

4. Milk juice fig water milkshake ………………..

5. Thirsty twenty ten thirty twelve ………………..

II. Write the long form.

1. I’ve got short hair. ……………………………………..

2. It’s got a big nose. ……………………………………..

3. They’re in the school yard. ……………………………………..

4. She’s a doctor. ……………………………………..

5. Nam can’t ride a horse. …………………………………….

III. Reorder the words.

1. have / I / new / got / friend / a/.

…………………………………………………………

2. over / there / Look /.

…………………………………………………………

3. Tim’s / It’s / ball/.

…………………………………………………………

4. pears / now / haven’t /We / got /.

…………………………………………………………

5. has / hair / She / straight / got /.

IV. Fill in the blanks with: is, are, have, has.

1. …………. Mai’s hair long? – No, it isn’t. It ……… short.

2. Mai …………. got short black hair.

3. He ………… tall and thin.

4. What ………they?

5. Tan ………….a doctor. He …………got short blond hair.

6. Hoa and Nam……….. my friends. They…………got brown eyes.

7. …………you tall or short?

ĐÁP ÁN

I. Circle the odd-one-out. Write.

1 – parrot; 2 – draw; 3 – hair; 4 – fig; 5 – thirsty;

II. Write the long form.

1 – I have got short hair

2 – It has got a big nose.

3. They are in the school yard.

4. She is a doctor.

5. Nam cannot ride a horse.

III. Reorder the words.

1 – I have got a new friend.

2 – Look over there.

3 – It’s Tim’s ball.

4 – We haven’t got pears now.

5 – She has got straight hair.

IV. Fill in the blanks with: is, are, have, has.

1. ………Is…. Mai’s hair long? – No, it isn’t. It …is…… short.

2. Mai ……has……. got short black hair.

3. He ……is…… tall and thin.

4. What …are……they?

5. Tan ……is…….a doctor. He ……has……got short blond hair.

6. Hoa and Nam…are…….. my friends. They……have……got brown eyes.

7. …Are………you tall or short?

Đề thi học kì 1 môn tiếng Anh lớp 4 có đáp án – Đề số 5

Odd one out:

1. A.morning B.afternoon C.evening D.birthday

2. A.England B.America C.Vietnamese D.Japan

3. A.swim B.January C.March D.May

4. A.ride B.badminton C.dance D.play

5. A.Monday B.Thursday C.Friday D.week

Key: 1. D 2. C 3. A 4. B 5. D

Choose the best answer [Chọn đáp án đúng]

1. What is your name? My ______ is Tom.

A. name B. nam C. nice D. nine

2. How are you? I ____ fine, thank you. And you?

A. are B. am C. is D. in

3. How old are you? I am _____ years old.

A. a B. an C. nine D. one

4. Where ______ you from? I am from America.

A. am B. do C. is D. are

5. What nationality are you? I __________ Vietnamese.

A. to B. are C. am D. is

6. What day is it today? It is _______ .

A. one day B. Tuesday C. Three days D. Two days

7. What __________ you do on Monday? I read books in the morning.

A. do B. does C. is D. am

8. What is the ______ today? It is the first of September.

A. do B. date C. today D. to

9. When is _____ birthday? It is on the ninth of June.

A. you B. we C. your D. they

10. What can you do? I ____ speak English.

A. am B. is C. are D. can

11. Can you swim? Yes, I __________.

A. am B. is C. can D. are

12. Where is she from? She ______ from Singapore.

A. am B. is C. are D. do

13. When is his birthday? His __________ is on the second of July.

A. birthday B. today C. tomorrow D. tonight

14. Can you speak English? No, I _____.

A. can B. cant C. cann’t D. can’t

Key: 1. A 2. B 3. C 4. D 5. C 6. B 7. A 8. B 9. C 10. D 11. C 12. B 13. A 14. D

Read and answer [Đọc và trả lời câu hỏi]

Hi, My name is Maria. I’m a student at Oxford Primary School. Today I have Vietnamese, Maths, English, Music and Art. I like Music because I can sing a song. I don’t like English because it is difficult to write in English.

1. What’s her name? …………………………………………………….

2. What’s the name of her school? ……………………………………………………

3. What subject does she have today? ……………………………………………………

4. Why does she like Music? ……………………………………………………

Key: 1. Her name is Maria.

2. Her school’s name is Oxford Primary School. / It is Oxford Primary School.

3. (Today) She has Vietnamese, Maths, English, Music and Art.

4. Because she can sing a song.

Reorder the words to make sentences.

1. you/ are/ Where/ from/ ? ………………………………………………………

2. Nga/ your/ birthday,/ When/ is/ ? …………………………………………………

3. fifth/ Today/ of/ is/ the/ October/ . …………………………………………

4. play/ Can/ the/ you/ piano /? …………………………………………………

5. play / can/ He/ basketball./ ………………………………………………………..…

Key: 1. Where are you from?

2. When is your birthday, Nga?

3. Today is the fifth of October.

4. Can you play the piano?

5. He can play basketball.

Đề thi học kì 1 lớp 4 môn tiếng Anh có đáp án – Đề số 1

I. Circle the odd one out.

1. A. father B. mother C. sister D. family
2. A. may B. its C. your D. my
3. A. bedroom B. houseC. bathroom D. kitchen
4. A. please B. heC. sheD. I
5. A.how B. who C. on D.what

Key: 1. D 2. A 3. B 4. A 5. CII. Choose the best answer.

1. Hi. My …………. Tom.

A. name

B. names

C. name’s

D. am

2. What’s …………….. name? – His name’s Alan.

A. your

B. her

C. my

D. his

3. That is my mother. ………………Lan.

A. Her name’s

B. Name’s

C. His name’s

D. He’s

4. ……………..that? – That’s my brother.

A. What’s

B. What name’s

C. How’s

D. Who’s

5. Is your friend, Linda? – …………, it is.

A. YesB. She

C. No

D. This6. ……………….is my school. …………….is big.

A. He – It

B. That- This

C. This- It

D. She- It

7. There …………….. a ……………..on the table.

A. is – book

B. Are – book

C. is – books
D. are – books
8. What’s ……………. name? – It’s Thang Long school.

A. it’s
B. Your
C. its
D. his
9. There ………….. two pens ………….. the school bag.

A. are – in
B. are – on
C. is – on
D. is – in
10. This is my bedroom. ………….. large.

A. This
B. It’s
C. They’re
D. Its
Key:1. C 2. D 3. A 4. D 5. A 6. C 7. A 8. C 9. A 10. B

Nối các câu hỏi ở cột A với các câu trả lời ở cột B (2pt)

AB
1. What’s her job?2. What time do you get up?3. I like chicken………4. What time is it?a. It’s my favourite food.b. At sixc. It’s nine fifteen.d. She’s a teacher

Key: 1 – d; 2 – b; 3 – a; 4 – c; 

Đọc đoạn văn sau và trả lời câu hỏi (2pt)

This is my mother. Her name is Hoa. She is a doctor. She gets up early, at 5.15 in the morning. She goes to work at six o’clock. She works in the hospital from 7.30 a.m to 4.30 p.m. She arrives home at 5 o’clock. In the afternoon, she watches TV and she goes to bed at 10.00 o’clock.

1. What is her name?

………………………………………………………………………………

2. What is her job?

………………………………………………………………………………

3. What time does she go to work?

………………………………………………………………………………

4. Does she arrive home at 4.30 p.m?

………………………………………………………………………………

Key

1. Her name is Hoa.

2. She is a doctor.

3. She goes to work at six o’clock.

4. No, she doesn’t.

Đề thi học kì 1 môn tiếng Anh lớp 4 có đáp án – Đề số 2

I. Odd one out:

1. A. morningB. afternoonC. eveningD. birthday
2. A. EnglandB. AmericaC. VietnameseD. Japan
3. A. swimB. JanuaryC. MarchD. May
4. A. rideB. badmintonC. danceD. play
5. A. MondayB. ThursdayC. FridayD. week

II. Arrange the sentences

1. is/ Linda/ from/ Japan/ ./

……………………………………………………..

2. you/ are/ Where/ from/?

……………………………………………………

3. in/ school/ My/ is/ Tokyo/ ./

……………………………………………………

4. Nga/ your/ birthday/ When/ is/?

…………………………………………………….

5. school/where/ your/ is/ ?/

…………………………………………………….

III. Choose the words which have different pronunciations

1. redchildrenElevenpencil
2. thinskirtmusicchildren
3. mouseblousetrousergroup
4. faceantfastbat
5. whitenineteenthinnertriangle
6. pantmathartant

IV. Choose the correct answer.

1.What (am/is/are) your phone number? It’s 546746453

2. How (old/age/year) is she? She’s 16 years old.

3. They are 20 years (old/young/age).

4. How old (am/is/are) they? They’re 35.

5. How (much/many) stars can you see? I can see six stars.

6. How many (circle/circles) can you see? 3 circles.

7. 30 plus 16 (am/is/are) 46.

8. (would/will) you like some chocolate? Yes, please!

9. What is (your/my/her) favorite subject? I like P.E.

10. (where/when/what) do you have Math? I have Math on Tuesday.

ĐÁP ÁN

I. Odd one out:

1 – D; 2 – C; 3 – A; 4 – B; 5 – D

II. Arrange the sentences

1 – Linda is from Japan.

2 – Where are you from?

3 – My school is in Tokyo.

4 – When is your birthday, Nga?

5 – Where is your school?

III. Choose the words which have different pronunciations

1 – children; 2 – skirt; 3 – group; 4 – face; 5 – thinner; 6 – art

IV. Choose the correct answer.

1 – is2 – old3 – old4 – are5 – many
6 – circles7 – is8 – would9 – your10 – when

Đề thi tiếng Anh học kì 1 lớp 4 có đáp án – Đề số 3

PART I. LISTENING

Question 1: Listen and tick. (1pt)

Question 2: Listen and number. (1pt)

Question 3: Listen and complete the dialogue. (1pt)

Teacher: What’s your full (1)……………….?

Nam: Le Van Nam.

Teacher: When is your birthday?

Nam: It’s in (2)………………..

Teacher: What class are you in?

Nam: I’m in (3)…………..

Teacher: What is your favourite subject?

Nam: (4)………………. and Science.

PART II. READING AND WRITING

Question 4: Read and tick (1pt):

Example:

Question 5: Look at the pictures and the letters. Write the words (1pt):

Example:

Question 6: Match column A with column B (1pt):

A B
0. What is it?0 – DA. It’s in August.
1. When’s your birthday?1 –B. Tony is taller.
2. What day is it today?2 –C. Once a week.
3. How often have you got Art?3 –D. It’s a new clock.
4. Who is taller?4 –E. It’s Wednesday.

Question 7: Choose the word from the box and complete the dialogue (1pt):

today Music favourite Monday

Mai: What day is it (1)……………………., Nam?

Nam: It’s (2)…………………………….

Mai: What lesson have you got today?

Nam: I’ve got Maths, Science, English and (3)……………………

Mai: What is your (4)………………………… subject?

Nam: Maths and Art.

Question 8: Look and read. Write Yes or No (1pt):

Hi. My name is Linda. This is Ha Noi International School. It is in Lieu Giai Street. This is my class room. There are two boards on the wall. There are twenty desks and twenty chairs in the classroom. That is my new classmate. Her name is Akio. She’s from Japan. She is small and slim.

Example: 0. Linda’s school is Ha Noi International School Yes

1. It’s in Rose Street. _____

2. There is a board in her classroom. _____

3. There are twenty desks in her classroom. _____

4. Akio is small and short. _____

Question 9: Reorder the words (1pt):

0. Mai/ am /I /./

=> I am Mai.

1. /singing /is /hobby/ My /. /

=>……………………………………………………………………………………………………………

2. /have/ How often/ you/ English/ got/ ?/

=>……………………………………………………………………………………………………………

3. /is / a table/ There/ in /my /classroom /. /

=>……………………………………………………………………………………………………………

4. /is /strong /He /. /

=>……………………………………………………………………………………………………………

Question 10: Look and read. Put a tick √or cross X in the box as examples (1 pt):

Examples:

ĐÁP ÁN

Question 4: Read and tick (1pt):

1 – B; 2 – B; 3 – A; 4 – A

Question 5: Look at the pictures and the letters. Write the words (1pt):

1 – I’m from Australia.

2 – My hobby is playing football.

3 – My birthday is in December.

4 – My favorite subject is English.

Question 6: Match column A with column B (1pt):

1 – A; 2 – E; 3 – C; 4 – B

Question 7: Choose the word from the box and complete the dialogue (1pt):

1 – today; 2 – Monday; 3 – Music; 4 – favourite

Question 8: Look and read.Write Yes or No (1pt):

1 – No; 2 – No; 3 – Yes; 4 – No

Question 9: Reorder the words (1pt):

1 – My hobby is singing.

2 – How often have you got English?

3 – There is a table in my classroom.

4 – He is strong.

Question 10: Look and read. Put a tick √or cross X in the box as examples (1 pt):

2 – X; 3 – V; 4 – X; 5 – V

Đề thi tiếng Anh lớp 4 học kỳ 1 có đáp án – Đề số 1

I. Read and match. 

1. Where are you from?A. I’m in class 4A.
2. What class are you in?B. She can dance. 
3. What’s the date today?C. I am from Vietnam.
4. What can she do?D. It is 29th of October.

II. Choose the right sentence.

1. A. Is they dancing?

B. Are they dancing?

2. A. My birthday is on the third of July. 

B. My birthday is in the third of July. 

3. A. Where do you have English?

B. When do you have English?

4. A. I watched cartoon yesterday. 

B. I watches cartoon yesterday. 

III. Read and answer the questions. 

I am Lisa. And this is my sister, Jennie. Her birthday is on the fourth of December. She likes singing. Her favorite subject is Science. She can skate, but she can’t ride a bike. 

1. What is Lisa’s sister name?

___________________________

2. What does she like doing?

___________________________

3. What is her favorite subject?

___________________________

4. What she can’t do?

___________________________

ĐÁP ÁN

I. Read and match.

1 – C; 2 – A; 3 – D; 4 – B; 

II. Choose the right sentence.

1 – B; 2 – A; 3 – B; 4 – A;

III. Read and answer the questions.

1 – She is Jennie.

2 – She likes singing.

3 – It is Science.

4 – She can’t ride a bike.

Đề thi học kì 1 lớp 4 môn tiếng Anh có đáp án – Đề số 3

I. Circle the odd-one-out.

1.a. applesb. grapesc. bearsd. pears
2.a. brushb. fiftyc. twentyd. eighty
3.a. tableb. boardc. computerd. snow
4.a. plumb. school yardc. Art roomd. Computer room
5.a. Englishb. Artc. saladd. Math

II. Look and match

1.What do you do in the morning?a.No, he doesn’t.1, _________
2.What time is it?b.It’s seven o’clock.2, _________
3.Does she like balloons?c.I go to school.3, _________
4.When do we have English?d.We have it on Monday.4, _________
5.Does he have a sandwich?e.Yes, she does.5, _________

III. Order the words.

1.Computer room/ we/ a/ have/ small/.

______________________________________________________________

2. have/ on/ we/ English/ Tuesday/.

______________________________________________________________

3. do/ What/ like/ you/?

______________________________________________________________

4. at/ he/ to/ bed/ goes/ ten/ o’clock.

______________________________________________________________

IV. Read and answer the questions.

MY DAY

My name is Linh. This is my day.

In the morning, I get up at six o’clock.

I have breakfast – bread, eggs, and milk.

Then I go to school at seven o’clock.

I walk to school.

I take my school bag.

My pencil case and books are in my bag.

Answer the questions

1. What’s the girl’s name?

_________________________________

2. What time does Linh get up?

_________________________________

3. What does she have for breakfast?

_________________________________

4. What’s in her bag?

_________________________________

ĐÁP ÁN

I. Circle the odd-one-out.

1 – c; 2 – a; 3 – d; 4 – a; 5 – c;

II. Look and match

1 – c; 2 – b; 3 – e; 4 – d; 5 – a;

III. Order the words.

1 – We have a small computer room.

2 – We have English on Tuesday.

3 – What do you like?

4 – He goes to bed at ten o’clock.

IV. Read and answer the questions.

1 – Her name is Linh.

2 – She gets up at six o’clock.

3 – She has bread, eggs, and milk.

4 – Her pencil case and books.

Đề thi học kì 1 tiếng Anh lớp 4 có đáp án – Đề số 4

I. Circle the odd-one-out. Write.

1. Sandwich pizza carrot eggs parrot ………………..

2. Bookshelf cupboard draw bed rug ………………..

3. Brown curly short hair straight ………………..

4. Milk juice fig water milkshake ………………..

5. Thirsty twenty ten thirty twelve ………………..

II. Write the long form.

1. I’ve got short hair. ……………………………………..

2. It’s got a big nose. ……………………………………..

3. They’re in the school yard. ……………………………………..

4. She’s a doctor. ……………………………………..

5. Nam can’t ride a horse. …………………………………….

III. Reorder the words.

1. have / I / new / got / friend / a/.

…………………………………………………………

2. over / there / Look /.

…………………………………………………………

3. Tim’s / It’s / ball/.

…………………………………………………………

4. pears / now / haven’t /We / got /.

…………………………………………………………

5. has / hair / She / straight / got /.

IV. Fill in the blanks with: is, are, have, has.

1. …………. Mai’s hair long? – No, it isn’t. It ……… short.

2. Mai …………. got short black hair.

3. He ………… tall and thin.

4. What ………they?

5. Tan ………….a doctor. He …………got short blond hair.

6. Hoa and Nam……….. my friends. They…………got brown eyes.

7. …………you tall or short?

ĐÁP ÁN

I. Circle the odd-one-out. Write.

1 – parrot; 2 – draw; 3 – hair; 4 – fig; 5 – thirsty;

II. Write the long form.

1 – I have got short hair

2 – It has got a big nose.

3. They are in the school yard.

4. She is a doctor.

5. Nam cannot ride a horse.

III. Reorder the words.

1 – I have got a new friend.

2 – Look over there.

3 – It’s Tim’s ball.

4 – We haven’t got pears now.

5 – She has got straight hair.

IV. Fill in the blanks with: is, are, have, has.

1. ………Is…. Mai’s hair long? – No, it isn’t. It …is…… short.

2. Mai ……has……. got short black hair.

3. He ……is…… tall and thin.

4. What …are……they?

5. Tan ……is…….a doctor. He ……has……got short blond hair.

6. Hoa and Nam…are…….. my friends. They……have……got brown eyes.

7. …Are………you tall or short?

Đề thi học kì 1 môn tiếng Anh lớp 4 có đáp án – Đề số 5

Odd one out:

1. A.morning B.afternoon C.evening D.birthday

2. A.England B.America C.Vietnamese D.Japan

3. A.swim B.January C.March D.May

4. A.ride B.badminton C.dance D.play

5. A.Monday B.Thursday C.Friday D.week

Key: 1. D 2. C 3. A 4. B 5. D

Choose the best answer [Chọn đáp án đúng]

1. What is your name? My ______ is Tom.

A. name B. nam C. nice D. nine

2. How are you? I ____ fine, thank you. And you?

A. are B. am C. is D. in

3. How old are you? I am _____ years old.

A. a B. an C. nine D. one

4. Where ______ you from? I am from America.

A. am B. do C. is D. are

5. What nationality are you? I __________ Vietnamese.

A. to B. are C. am D. is

6. What day is it today? It is _______ .

A. one day B. Tuesday C. Three days D. Two days

7. What __________ you do on Monday? I read books in the morning.

A. do B. does C. is D. am

8. What is the ______ today? It is the first of September.

A. do B. date C. today D. to

9. When is _____ birthday? It is on the ninth of June.

A. you B. we C. your D. they

10. What can you do? I ____ speak English.

A. am B. is C. are D. can

11. Can you swim? Yes, I __________.

A. am B. is C. can D. are

12. Where is she from? She ______ from Singapore.

A. am B. is C. are D. do

13. When is his birthday? His __________ is on the second of July.

A. birthday B. today C. tomorrow D. tonight

14. Can you speak English? No, I _____.

A. can B. cant C. cann’t D. can’t

Key: 1. A 2. B 3. C 4. D 5. C 6. B 7. A 8. B 9. C 10. D 11. C 12. B 13. A 14. D

Read and answer [Đọc và trả lời câu hỏi]

Hi, My name is Maria. I’m a student at Oxford Primary School. Today I have Vietnamese, Maths, English, Music and Art. I like Music because I can sing a song. I don’t like English because it is difficult to write in English.

1. What’s her name? …………………………………………………….

2. What’s the name of her school? ……………………………………………………

3. What subject does she have today? ……………………………………………………

4. Why does she like Music? ……………………………………………………

Key: 1. Her name is Maria.

2. Her school’s name is Oxford Primary School. / It is Oxford Primary School.

3. (Today) She has Vietnamese, Maths, English, Music and Art.

4. Because she can sing a song.

Reorder the words to make sentences.

1. you/ are/ Where/ from/ ? ………………………………………………………

2. Nga/ your/ birthday,/ When/ is/ ? …………………………………………………

3. fifth/ Today/ of/ is/ the/ October/ . …………………………………………

4. play/ Can/ the/ you/ piano /? …………………………………………………

5. play / can/ He/ basketball./ ………………………………………………………..…

Key: 1. Where are you from?

2. When is your birthday, Nga?

3. Today is the fifth of October.

4. Can you play the piano?

5. He can play basketball.

Đề thi Tiếng Anh lớp 4 (Đề 1)

Thời gian: 45 phút

Exercise 1: Chọn từ khác loại

1. A. Math      B. Name     C. English      D. Vietnamese

2. A. Where      B. What     C. Why      D. Can

3. A. Country      B. Singapore     C. China      D. Australia

4. A. Cook B.      Play     C. Go      D. Would

5. A. Birthday      B. Monday     C. Friday      D. Thursday

6. A. Was      B. Am     C. Is      D. Are

7. A. On      B. To     C. Be      D. For

8. A. Japanese      B. America     C. Cambodia      D. Malaysia

Exercise 2: Cho dạng đúng của các động từ sau

1. He can (climb) _________________ the trees.

2. When (be) _________________ your birthday?

3. I (stay) _________________ at home yesterday.

4. What ______________ they (do) ______________ now?

5. They (play) _________________ the piano now.

6. Today she (have) _________________ English and history.

7. What day (be) _________________ it today?

8. Tommy and Vicky (be) _________________ from Korea.

Exercise 3: Nối câu hỏi ở cột A với câu trả lời thích hợp ở cột B

AB
1. What is Mr. Long doing?2. When is his birthday?3. Where are you from?4. Where were you yesterday?5. Can he cook?6. What is Hanna’s nationality?7. What do they have on Wednesday?8. What do you like doing?a, Yes, he can.b, I am from Vietnam.c, I like dancing and singing.d, His birthday is in October.e, She is Japanese.f, I was at home yesterday.g, He is teaching a lesson.h, They have Math and PE.

Exercise 4: Hoàn thành hội thoại dựa vào các từ cho trước

do      name      What      an      too

Bob:   Hi. I’m Bob. What’s your (1) ___________?

Clara: My name is Clara. Nice to meet you.

Bob:   Nice to meet you, (2) ___________.

Clara: What is your nationality?

Bob:   I’m American. (3) ___________ about you?

Clara: I’m English. Can you sing (4) ___________ English song?

Bob:   Yes, I can. I can sing and dance. Do you like playing the guitar?

Clara: Yes, I (5) ___________. I want to learn to play it.

Bob:   I can teach you.

Clara: That’s great.

Exercise 5: Sắp xếp các từ để tạo thành câu hoàn chỉnh

1. you/ subjects/ today/ What/ have/ do?

___________________________________________________?

2. Can/ football/ you/ play? 

___________________________________________________?

3. email/ an/ I/ writing/ am.

___________________________________________________. 

4. She/ very/ cooking/ much/ likes.

___________________________________________________. 

Đáp án & Thang điểm

Exercise 1:

1. B2. D3. A4. D
5. A6. A7. C8. A

Exercise 2:

1. Climb2. Is3. Stayed4. Are-doing
5. Are playing6. Has7. Is8. Are

Exercise 3:

1 – g2 – d3 – b4 – f
5 – a6 – e7 – h8 – c

Exercise 4:

1. name

Câu hỏi tên bạn là gì là “what’s your name?”

2. too

“Too” có nghĩa là “cũng”, dùng khi nhắc lại ý giống ng trước.

3. What

Để hỏi người kia cùng câu hỏi, ta dùng “what about you?” (còn bạn thì sao?)

4. an

An đứng trước nguyên âm “e” của từ English.

5. do

Câu hỏi là do thì câu trả lời cũng phải là do.

Exercise 5:

1. What subjects do you have today?

2. Can you play football?

3. I am writing an email.

4. She likes cooking very much.

Đề thi Tiếng Anh lớp 4 (Đề 2)

Thời gian: 45 phút

Exercise 1: Chọn từ có cách phát âm khác với các từ còn lại

1. A. pupil                  B. music                     C. sun                        D. student

2. A. football               B. book                       C. good                       D. food

3. A. Monday              B. come                      C. from                       D. some

4. A. skate                  B. can                         C. may                        D. date

Exercise 2: Điền chữ cái thích hợp vào chỗ trống

1. It’s n_ce t_ meet _ou.

2. I’m a p_p_ _.

3. W_ere a_ _ you f_om?

4. T_ _ay is S_nd_y.

5. Tha_ _ you very   _uch.

6. My b_ thday is in Fe_ _uary.

Exercise 3: Sắp xếp các câu sau thành đoạn hội thoại hoàn chỉnh

☐ Hi. It’s nice to see you. I’m from England. But I live in Hanoi now.

☐ Nice to meet you, Tom. Where are you from?

☐ Yes, I am. I love learning Vietnamese.

☐ No, I can’t speak it fluently.

☐ Oh I’m in Hanoi, too. Are you a pupil?

☐ Hey, Anna. This is my friend, Tom.

☐ Wow! Can you speak Vietnamese?

Exercise 4: Dựa vào tranh và hoàn thành câu

1. He comes from ______________.

2. I cannot ____________.

3. My birthday is ___________ March.

4. I go to Quang Trung ____________ school.

Exercise 5: Sắp xếp các từ sau thành câu hoàn chỉnh

1. you/ What/ nationality/ are?

___________________________________________________________.

2. have/ They/ Tuesday/ Math/ on.

___________________________________________________________.

3. play/ She/ cannot/ baseball.

___________________________________________________________.

4. it/ day/ What/ today/ is/?

___________________________________________________________.

Đáp án & Thang điểm

Exercise 1:

1. C2. D3. C4. B

Exercise 2:

1. It’s nice to meet you.

2. I’m a pupil.

3. Where are you from?

4. Today is Sunday.

5. Thank you very much.

6. My birthday is in February.

Exercise 3:

1. Hey, Anna. This is my friend, Tom.

2. Nice to meet you, Tom. Where are you from?

3. Hi. It’s nice to see you. I’m from England. But I live in Hanoi now.

4. Oh I’m in Hanoi, too. Are you a pupil?

5. Yes, I am. I love learning Vietnamese. 

6. Wow! Can you speak Vietnamese?

7. No, I can’t speak it fluently.

Exercise 4:

1. He comes from China.

2. I cannot swim.

3. My Birthday is in March.

4. I go to Quang Trung primary school.

Exercise 5:

1. What nationality are you?

2. They have Math on Tuesday.

3. She cannot play baseball.

4. What day is it today?

Đề thi Tiếng Anh lớp 4 (Đề 3)

Thời gian: 45 phút

Exercise 1: Viết các tháng trong năm theo đúng thứ tự

MAY               DECEMBER             JUNE

FEBRUARY              OCTOBER                APRIL

MARCH          JULY              SEPTEMBER

JANUARY      AUGUST         NOVEMBER

1. ________________7. ________________
2. ________________8. ________________
3. ________________9. ________________
4. ________________10. _______________
5. ________________11. _______________
6. ________________12. _______________

Exercise 2: Chọn từ khác loại

1. A. ski                     B. skip                       C. school                    D. skate

2. A. he                      B. her                       C. you                        D. they

3. A. flag                    B. Malaysia                C. Singapore               D. China

4. A. nice                    B. name                    C. class                      D. pupil

Exercise 3: Gạch chân lỗi sai và sửa lại cho đúng

1. What is your birthday?__________________
2. What is she name?__________________
3. I don’t go to school at Sunday.__________________
4. Tom have an Art class today.__________________

Exercise 4: Chọn đáp án đúng

1. Where are you from, Tom? __________ from America.

A. I am                         B. My name           

C. You are                    D. Her name

2. Hello, my __________ is Mary.

A. name                        B. name’s                

C. named                       D. names

3. This ______ my friend, Linda. She is from England.

A. is                             B. are                      

C. was                          D. were

4. ________ is the date today?

A. Where                      B. What                   

C. When                       D. How

5. _________to meet you, too.

A. Fine                         B. She                     

C. They                       D. Nice

6. Where are you from?

A. I’m from Malaysia.                            

C. I’m an Japanese.          

B. I from Japan.                                     

D. I Malaysian.

7. ……………… you sing? …………….., I can.

A. Can/ No                    B. Cannot/ Yes         

C. Can/ Yes                   D. Can/ Not

8. My birthday is on the ……………… of October.

A. Thursday                   B. two                     

C. ten                            D. fifth

Exercise 5: Viết 1 đoạn văn ngắn từ 3-5 câu về bản thân em

Gợi ý:

– What’s your name?

– How old are you?

– When is your birthday?

– What subject do you like?

– What can you do?

_______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Đáp án & Thang điểm

Exercise 1:

1. January2. February3. March4. April
5. May6. June7. July8. August
9. September10. October11. November12. December

Exercise 2:

1. C2. B3. A4. A

Exercise 3:

1. What ⇒ When

2. she ⇒ her

3. at ⇒ on

4. have ⇒ has

Exercise 4:

1. A2. A3. A4. B
5. D6. A7. C8. D

Exercise 5: Đoạn văn gợi ý

Hi. My name is Ping. I’m 9 years old. My school is Nguyen Trai primary school. I like English and Math. I can sing English song. Nice to meet you.

Đề thi Tiếng Anh lớp 4 (Đề 4)

Thời gian: 45 phút

Exercise 1: Chọn từ khác loại

1. A. fifth                    B. eight                        C. eleven                      D. one

2. A. November            B. Sunday                    C. Friday                      D. Monday

3. A. Vietnam              B. country                    C. America                   D. Australia

4. A. write                     B. kite                          C. fly                            D. listen

Exercise 2: Chọn đáp án đúng

1. – What can you do? – I can _____________.

A. skip          

B. swimming               

C. to play badminton

D. cooking

2. – What are they doing? – They _____________.

A. is writing a dictation        

B. are writing a dictation       

C. write a dictation

D. to write a dictation

3. – What day is it today? – It is _____________.

A. the seven of June

B. the tenth of August

C. second of December 

D. third of March 

4. – Thank you so much. –________________.

A. Not much.

B. No thanks.

C. Yes, please.

D. You’re welcome.

Exercise 3: Dùng các từ cho sẵn hoàn thành đoạn hội thoại sau

playing           What             listening           flying

A: I have a new kite. Let’s fly it.

B: I’m sorry but I don’t like (1) ___________ kites.

A: (2) ___________ do you like doing?

B: I like (3) ___________ to music and (4) ____________ football.

What about you?

A: I like playing football, too.

B: Ok. Let’s play.

1.2.
3.4.

Exercise 4: Read and write T/ F

Hello, my name is Akio. I am from Japan. I’m Japanese. I speak Japanese and English. My school is an international school. It is Rose International School. I have got a lot of friends. There are twenty students in my class. They are from different countries. Linda is from England. She is English. Jack and Jill are from the USA. They are American. Meimei is from Malaysia. She is Malaysian. Alex is from Australia. We often play badminton, play hide-and-seek together. It is a lot of fun.

TRUE or FALSE?

1. She is Akio.
2. She is Vietnamese.
3. Her school is International School.
4. Her class has got twelve students.
5. Her friends are from Vietnam.
6. Jack is from America.
7. Meimei isn’t Japanese.
8. Alex is Australian.
9. They play games together.
10. They are happy.

Exercise 5: Sắp xếp các từ sau thành câu hoàn chỉnh

1. old/ How/ she/is/?

………………………………………………………

2. 5 people/ There/ are/ in my/ family/.

……………………………………………………………………………

3. you/ play/ Can/ piano/ the/?

……………………………………………………………………………

4. is/ My/ Japan/ from/ teacher.

……………………………………………………………………………

Đáp án & Thang điểm

Exercise 1:

1. A2. A3. B4. B

Exercise 2:

1. A2. B3. B4. D

Exercise 3: 

1. flying2. What
3. listening4. playing

Exercise 4:

1. T2. F3. T4. F5. F
6. T7. T8. T9. T10. T

Dịch đoạn văn

Xin chào, tôi tên là Akio. Tôi đến từ Nhật Bản. Tôi là người Nhật Bản. I nói tiếng Nhật và tiếng Anh. Trường của tôi là trường quốc tế. Nó tên là trường Quốc tế Hoa hồng. Tôi có rất nhiều người bạn. Lớp tôi có 20 học sinh. Họ đến từ nhiều quốc gia khác nhau. Linda đến từ nước Anh. Cô ấy là người Anh. Jack và Jill đến từ nước Mỹ. Họ là người Mỹ. Meimei đến từ Malaysia. Cô ấy là người Malaysia. Alex đến từ nước Úc. Chúng tôi thường xuyên chơi cầu lông, và chơi trốn tìm với nhau. Điều đó thì rất thú vị.

Exercise 5:

1. How old is she?

2. There are 5 people in my family.

3. Can you play the piano?

4. My teacher is from Japan.

Đề thi Tiếng Anh lớp 4 (Đề 5)

Thời gian: 45 phút

Exercise 1: Chọn từ khác loại

1. A. Sunday                 B. Birthday                  C. Saturday                   D. Wednesday

2. A. school                 B. go                           C. come                       D. have

3. A. December            B. October                   C. Australia                 D. March

4. A. cook                    B. skip                         C. skate                       D. can

Exercise 2: Chọn đáp án đúng

1. My father often …………..to work at 7:30.

A. go                            B. gos                           C. goes                         D. going

2. We usually ………….. English on Monday.

A. have                        B. has                           C. to have                    D. haves

3. He can …………. the piano very well.

A. play                         B. playing                    C. to play                     D. plays

4. Lili and Alan …………. homework at 7 o’clock.

A. do                           B. dos                          C. does                        D. to do

5. Her friends like ………….. after school.

A. going                      B. having                     C. skating                     D. getting

6. Nam …………….TV at 3p.m every day.

A. watch                      B. watchs                     C. watches                   D. watching

Exercise 3: Sắp xếp các từ sau thành câu hoàn chỉnh

1. very/ can/ brother/ high/ My/ jump.

___________________________________________________________.

2. What/ he/ have/ today/ does/ subject?

___________________________________________________________?

3. Math/ When/ have/ we/ do?

___________________________________________________________?

4. from/ I/ Monday/ go to/ to/ Friday/ school/ primary.

___________________________________________________________.

Exercise 4: Gạch chân và sửa lỗi sai trong mỗi câu sau

1. He can plays the piano.                      ______________________
2. Where do you from?                          ______________________
3. It are on the fifth of April.                  ______________________
4. Do you have History in Thursday?      ______________________

Exercise 5: Dịch các câu sau sang tiếng Anh

1. Cô ấy là một học sinh.

___________________________________________________

2. Anh ấy đến từ nước Mỹ.

___________________________________________________

3. Cảm ơn bạn rất nhiều.

___________________________________________________

4. Hôm nay là thứ mấy?

___________________________________________________

Đáp án & Thang điểm

Exercise 1:

1. B2. A3. C4. D

Exercise 2:

1. C2. A3. D4. A5. C6. C

Exercise 3:

1. My brother can jump very high.

2. What subject does he have today?

3. When do we have Math?

4. I go to primary school from Monday to Friday.

Exercise 4:

1. plays ⇒ play

2. do ⇒ are

3. are ⇒ is

4. in ⇒ on

Exercise 5:

1. She is a pupil.

2. He comes from America.

3. Thank you very much.

4. What day is it today?

Hãy bình luận đầu tiên

Để lại một phản hồi

Thư điện tử của bạn sẽ không được hiện thị công khai.


*