18 Đề thi Tiếng Anh lớp 5 giữa học kì 2 (Có đáp án)

5/5 - (1 bình chọn)

Đề 1 thi giữa học kì 2 lớp 5 môn tiếng Anh

I. Đề thi giữa học kì 2 lớp 5 môn tiếng Anh có đáp án

I. Chọn từ có phần gạch chân được phát âm khác so với các từ còn lại

1. A. books B. pencils C. rulers D. bags
2. A. read B. teacher C.eat D. ahead
3. A. tenth B. math C. brother D. theater
4. A. has B. name C. family D. lamp
5. A. does B. watches C. finishes D. brushes
6. A. city B. fine C. kind D. like
7. A. bottle B. job C. movie D. chocolate
8. A. son B. come C. home D. mother

II. Look and write:

III. Read and fill in the blank:

1. What do you do in your free time? – I often _______skating with my friends.

2. What are you doing? I’m __________a cabbage.

3. They are ________________the apple tree. They may fall.

4. Maria likes __________books in her free time.

5. He’d like to __________ in the mountains.

6. I have a pain in my back. I have a___________

7. King Hung _________ Mai An Tiem and his family to live on an island.

8. My father has a pain in his ear. He has a_______________

IV. Matching:

1. What happened in the story?

2. Why would you like to be a writer?

3. Don’t touch the stove!

4. Who is the main character in this story?

5. What would he like to be in the future?

6. Miss Hien has a toothache.

7. What does she often do in his free time?

a. Because you may get a burn.

b. She often goes shopping.

c. She shouldn’t eat a lot of sweets.

d. First, the prince visited the castle and he met a beautiful princess.

e. He’d like to be a teacher.

f. It is Doreamon.

g. Because I’d like to write stories for children.

V. Rearrange these sentences:

1. fly/ because/ be/ would like/ Minh/ pilot/ to/ planes./ like/ he’d/ a/ to

______________________________________________________________

2. should/ Mr. Tuan/ a/ take /rest/.

______________________________________________________________

3. folk tales/ I/ because/ love/ each of them/ me/ gives/ in life./ a lesson

______________________________________________________________

4. to/ often/ I/ cinema / my/ the/ free/ go/ time./ in

______________________________________________________________

5. Had/ Quan/ to/ the/ headache/ doctor/ because/ went/ he/ a/.

______________________________________________________________

6. Tam/ gentle./ beautiful/ and/ was

______________________________________________________________

7. My/ often/ grandma/ in/ works/ the garden/ her/ in/ free/ time.

______________________________________________________________

8. you / what / doing / are / stove / with / the ?

______________________________________________________________

9. shouldn’t / cream / you / ice / eat

______________________________________________________________

10. like / would / future / the / you / to / what / be / in ?

________________________________________________________

VI. Read and tick:

My name is Mary. I’d like to be a nurse in the future. I’d like to look after patients and work with other people in a hospital. It’s important work and very exciting. I’d also like to meet a lot of people. I’m studying hard at school. I hope my dream will come true one day.

 

T

F

0. Her name is Mary.

 

1. She would like to be a nurse

   

2. She would like to travel around the word .

   

3. She would like to meet a lot of people.

   

VII. Read and answer:

My name is Hoang Anh. In my free time, I often go camping with my family. The camp is in the forest near Ba Na Hills. We go there by car in the morning. My father likes fishing in the stream. My mother likes cooking barbecue for us. My brother and I usually play hike-and-seek. It’s so fun. We return home late in the evening. We enjoy camping very much.

1. What’s her name?

…………………………………………………………………………………..

2. What does she do in her free time?

…………………………………………………………………………………..

3. What does her father like doing?

…………………………………………………………………………………..

4. What does her mother like doing?

…………………………………………………………………………………..

5. When do they return home?

……………………………………………………………………………………..

6. Do they love camping?

………………………………………………………………………………………….

VIII. Write about their family and what they do in their free time:

My name is ____1___ There are four people in my family. I usually _____2_______ in my free time. My mother is a/ an _____3_____ she usually _________4__________ in her free time. My father is a/an _______5_____ he often ______6______ in his free time. My brother/ sister usually ____________7_______

ĐÁP ÁN

I. Chọn từ có phần gạch chân được phát âm khác so với các từ còn lại

1 – A; 2 – D; 3 – C; 4 – B; 5 – A; 6 – A; 7 – C; 8 – C;

II. Look and write:

A – astronaut; B – go fishing; C – talking; D – Go camping; E – Surf the Internet;

F – Drawing; G – Clean the house; H – Run down the stair; I – Headache; J – Learning

III. Read and fill in the blank:

1 – go 2 – cutting 3 – climbing 4 – reading
5 – climb/ go camping 6 – backache 7 – ordered 8 – earache

IV. Matching:

1 – d; 2 – g; 3 – a; 4 – f; 5 – e; 6 – c; 7 – b

V. Rearrange these sentences:

1 – Minh would like to be a pilot because he’d like to fly planes.

2 – Mr. Tuan should take a rest.

3 – I love folk tales because each of them gives a lesson in life.

4 – I often go to the cinema in my free time.

5 – Quan went to the doctor because he had headache.

6 – Tam was beautiful and gentle.

7 – My grandma often work in the garden in her free time.

8 – What are you doing with the stove?

9 – You shouldn’t eat ice cream.

10 – What would like to be in the future?

VI. Read and tick:

1 – T; 2 – F; 3 – T;

VII. Read and answer:

1 – Her name is Hoang Anh.

2 – She goes camping with her family.

3 – He likes fishing in the stream.

4 – She likes cooking barbecue for them.

5 – They return home late in the evening.

6 – Yes, they do.

VIII. Write about their family and what they do in their free time:

Gợi ý: Các học sinh tự trả lời.

My name is My Le. There are four people in my family. I usually watch TV in my free time. My mother is a teacher. She usually goes shopping in her free time. My father is a doctor. He often reads newspaper in his free time. My brother/ sister usually listens to music.

Đề 2 thi tiếng Anh lớp 5 giữa học kì 2 có đáp án

I. Choose the word that has the different main stress

1. A. away

B. writer

C. children

D. teacher

2. A. character

B. astronaut

C. unhappy

D. different

3. A. cabbage

B. bathroom

C. kitchen

D. upstairs

II. Choose the word whose underlined part is pronounced differently from the rest

1. A. queen

B. sleep

C. seed

D. deer

2. A. alone

B. cabbage

C. match

D. scratch

III. Choose the correct answer A, B, C or D

1. Eat _________ food!

A. good

B. nice

C. beauty

D. healthy

2. Many years ago, there _________ a very beautiful princess.

A. were

B. was

C. are

D. is

3. What the matter ________ you?

A. on

B. with

C. without

D. about

4. Pat often goes ___________ in the mountains with Ben and Tom.

A. walking

B. run

C. walk

D. walks

5. We don’t have _______ deserts in Vietnam

A. a

B. an

C. any

D. much

6. What’s wrong? – I have a problem _______ my phone.

A. at

B. with

C. on

D. to

7. What is she doing with the knife? – She _________ the apple

A. cut

B. cuts

C. is cutting

D. is cuting

8. Why shouldn’t ________ the stairs? – Because you may break your arm

A. running down

B. runs down

C. run down

D. runing down

IV. Give the correct form of the words in the brackets

1. Holding knife in your hand is ___________ (danger).

2. My classmates like doing ________ (difference) things.

V. Read the following text and answer the following questions

My name is Simon and I have a friend called Star. Yesterday, he waited for me in the cupboard when it rained. I open the cupboard and he was there. He was a big and friendly dog. I laughed at him and I took him out of the cupboard to the garden. Then we played happily in the garden.

1. What is the dog’s name?

______________________________________________

2. What did the dog like?

______________________________________________

3. Where did Simon find the dog?

______________________________________________

4. Did Simon take the dog to the garage?

______________________________________________

5. What did they do in the garden?

______________________________________________

Đáp án

I

1. A

2. C

3. D

II

1. D

2. A

III

1. D

2. B

3. B

4. A

5. C

6. B

7. C

8. C

IV

1. Dangerous

2. Different

V

1. The dog’s name is Star

2. He was big

3. Simon found the dog in the cupboard

4. No, he, didn’t

5. They played in the garden

Đề 3 thi giữa kì 2 tiếng Anh lớp 5 có đáp án

Exercise 1: Choose the word that has the different main stress

1. A. exchange

B. problem

C. castle

D. greedy

2. A. accident

B. dangerous

C. preventing

D. balcony

3. A. forest

B. garden

C. return

D. listen

Exercise 2: Choose the word whose underlined part is pronounced differently from the rest

1. A. that

B. than

C. with

D. thin

2. A. dream

B. breakfast

C. pleasant

D. head

3. A. chief

B. tie

C. brief

D. thief

Exercise 3: Choose the correct answer A, B, C or D

1. Is there _______ else you want?

A. a

B. an

C. some

D. anything

2. Oranges, bananas and apples are ________.

A. vegetables

B. fruits

C. drinks

D. cold drinks

3. How often do you go to the music club? – _____________ a week.

A. Third time

B. Three time

C. Three times

D. The three times

4. What would Tony like to be ________?

A. at the future

B. on the future

C. in the future

D. to the future

5. She has a pain in her back. – She has __________.

A. a backache

B. backaches

C. the backache

D. an backache

6. Don’t play with ____________!

A. an match

B. matches

C. a matches

D. match

7. Why shouldn’t I ________ the stairs? – Because you may break your arm.

A. running down

B. runs down

C. run down

D. runing down

8. My father ________ in the forest because he _______ sports

A. goes hiking/ like

B. goes hiking/ likes

C. go hiking/ likes

D. go hiking/ like

Exercise 4: Look at the picture and write

Exercise 5: Read and complete

look

future

would

teacher

architect

Hello, I’m Sue. I have some close friends. We have different dreams about your (1) ________. Bill would like to be an English (2) __________. He (3) _________ like to teach children interesting English songs and chants. Jane and Sam would like to be doctors because they would like to (4) ________ after children’s health. I would like to be an (5) _________ because I would like to build towers. We want our dreams to be true one day.

Exercise 6: Reorder these words to have correct sentences

1. would/ Where/ like/ he/ work/ to/ ?

_____________________________________________

2. your brother/ be/ like/ a/ Would/ footballer/ to/ ?

_____________________________________________

3. your/ What/ book?/ is/ favorite/

_____________________________________________

ĐÁP ÁN

Exercise 1: Choose the word that has the different main stress

1. A

2. C

3. C

Exercise 2: Choose the word whose underlined part is pronounced differently from the rest

1. D

2. A

3. B

Exercise 3: Choose the correct answer A, B, C or D

1. D

2. B

3. C

4. C

5. A

6. B

7. C

8. B

Exercise 4: Look at the picture and write

1. Architect

2. Singer

3. Wheat

4. Stove

Exercise 5: Read and complete

1. future

2. teacher

3. would

4. look

5. architect

Exercise 6: Reorder these words to have correct sentences

1. Where would he like to work?

2. Would your brother like to be a footballer?

3. What is your favorite book?

Đề 4 kiểm tra giữa kì 2 môn tiếng Anh lớp 5 có đáp án

Choose the correct answer

1. ……… will you go on holiday? – Phu Quoc island.

A. What

B. When

C. Which

D. Where

2. He went to Da Nang………

A. city

B. village

C. town

D. island

3. Where was Linda _________ summer? – Thailand.

A. in

B. last

C. next

D. the following

4. Hang is in his bedroom. She___________ the guitar now.

A. play

B. plays

C. will play

D. is playing

5.__________a new beautiful car!

A. How

B. What

C. When

D. Where

Use these words to make a complete sentence

1. What/ matter/ Linda?

____________________________________________________

2. What/ your mother/ do/ free time?

____________________________________________________

3. I’d/ like/ be/ writer/ because/ I want/ write/ stories/ children.

____________________________________________________

4. Lan/ can’t/ go/ school/ because/ she/ have/ cold.

____________________________________________________

Read the passage and answer the question.

Her name is Lan. She lives in a house in the countryside. Near her house, there is a market, a bank and a post office. She is a student. She studies at Le Quy Don School. Her house is not far from her school so she often goes to school on foot. She goes to school in the morning. There is a park in front of the school. There are a lot of trees and flowers in the park. Behind the school, there is a river.

1. What is her name?

_______________________

2. Is there a post office near her house?

_______________________

3. How does she go to school?

_______________________

4. What are there in the park?

_______________________

5. Is there a park behind her school?

_______________________

ĐÁP ÁN

Choose the correct answer

1 –  D; 2 – A; 3 – B; 4 – D; 5 – B;

Use these words to make a complete sentence

1. What/ matter/ Linda?

____What is the matter with Linda?______

2. What/ your mother/ do/ free time?

_____What does your mother do in her free time?_______

3. I’d/ like/ be/ writer/ because/ I want/ write/ stories/ children.

_____I’d like be a writer because I want to write stories for children__________

4. Lan/ can’t/ go/ school/ because/ she/ have/ cold.

____Lan can’t go to school because she had a cold.______

Read the passage and answer the question.

1 – Her name is Lan.

2 – Yes, there is.

3 – She goes to school on foot.

4 – There are a lot of trees and flowers in the park.

5 – No, there isn’t.

Đề 5 thi tiếng Anh lớp 5 giữa học kì 2 có đáp án

I. Odd one out

1. A. old B. large C. wall D. small
2. A. house B. garden C. school D. market
3. A. earache B. toothache C. cold D. hot
4. A. bike B. car C. went D. plane
5. A. bed B. bedroom C. bathroom D. kitchen

II. Choose the correct answer

1. ……… will you go on holiday? – In June

A. What

B. When

C. Which

D. How many

2. She went to Phu Quoc………

A. city

B. village

C. town

D. island

3. Where ……… Linda last summer? – Thailand.

A. are

B. was

C. were

D. is

4. Hung is in his bedroom. He___________ the piano now.

A. play

B. plays

C. will play

D. is playing

5.__________a lovely dress!

A. How

B. What

C. When

D. Where

6. What did you eat last night? I _______ fish, rice and soup.

A. eat

B. eats

C. ate

D. eating

7. Her birthday is ………. Friday, August 20th.

A. at

B. on

C. in

8. ………. you have a test yesterday?

A. Will

B. Do

C. Are

D. Did

III. Give the correct form of the verbs in brackets

1. Hoa ________________ a student in this school. (be)

2. Next summer, they ______________ to Nha Trang. (go)

3. Nga, Lan and Mai ____________ lunch together at the school tomorrow. (have)

4. Dung ____________ any noodles last night. (not have)

5. Before I moved here, I _____________ in the country. (live)

IV. Read the passage and complete the statements below

Her name is Lan. She lives in a house in the countryside. Near her house, there is a market, a bank and a post office. She is a student. She studies at Le Quy Don School. Her house is not far from her school so she often goes to school on foot. She goes to school in the morning. There is a park in front of the school. There are a lot of trees and flowers in the park. Behind the school, there is a river.

1. Lan lives in a house ___________________

2. Near her house, there is ___________________________

3. She studies at __________________________

4. She often goes to school ____________________

5. Behind the school, there is ______________________________

Đáp án

I. Odd one out

1 – C; 2 – B; 3 – D; 4 – C; 5 – A;

II. Choose the correct answer

1 – B; 2 – D; 3 – B; 4 – D; 5 – B; 6 – C; 7 – B; 8 – D;

III. Give the correct form of the verbs in brackets

1. Hoa ________________ a student in this school. (be)

2. Next summer, they ______________ to Nha Trang. (go)

3. Nga, Lan and Mai ____________ lunch together at the school tomorrow. (have)

4. Dung ____________ any noodles last night. (not have)

5. Before I moved here, I _____________ in the country. (live)

III. Give the correct form of the verbs in brackets

1. is; 2. will go; 3. will had; 4. didn’t have; 5. lived

IV. Read the passage and complete the statements below

1 – in the countryside.

2 – a market, a bank and a post office;

3 – Le Quy Don School.

4 – on foot;

5 – a river.

Đề 6 thi giữa kì 2 lớp 5 môn tiếng Anh có đáp án

I. Find one word that has different pronunciation from others.

II. Choose the correct answer.

1. What are you _________?

A. draw

B. drawing

C. drew

2. Why shouldn’t I play with the _____? – Because you may cut yourself.

A. knife

B. wall

C. ball

3. I have to visit the ________ because of my toothache.

A. doctor

B. surgeon

C. dentist

4. They should not jump into the water. They may _______.

A. drown

B. hot

C. crawl

5. What do you _____ of the story? – I think it is interesting.

A. know

B. understand

C. think

III. Read and match.

1. Don’t play with the matches! A. You may fall off the swing.
2. Don’t swing too fast! B. You may get a burn.
3. Don’t play with the knife! C. It may bite you.
4. Don’t play with a strange dog! D. You may get a cut.

IV. Read the passage and tick ( V ) True or False. There is one example.

MY HOBBY

My name is Peter. My hobby is reading. I spend hours reading books. There are always interesting stories to read and things to learn. My dad read to me before going to bed when I was a little boy. The stories were full of witches, fairies, princes, princesses,.… and other fascinating characters. I liked to imagine that I was the knight who saved the princess locked in a tower.

I prefer other types of stories now because I’m older. I particularly enjoy reading action and adventure stories. It’s fun to believe that I’m the hero who fights the bad guys! And I’m also interested in real life stories because they make me think and imagine my reactions to many different situations in life. I think reading is a really interesting and exciting experience!

  True False
0. Peter likes reading books. V  
1. His mother read fairy stories to him before bedtime.    
2. He imagined that he saved a princess from a tower.    
3. He prefers action, adventure and real life stories when he grows up.    
4. He doesn’t like fairy stories any more.    

V. Reorder the following sentences to make a story.

THE GOLDEN STARFRUIT TREE

A The next day, the raven came and brought the younger brother to an island filled with gold. He only put gold enough into the bag. Then, he came very rich
B He made a much larger bag than his younger brother did. When the raven took him to the island, he filled the bag and all his pockets. When they flew over the sea, he was very heavy so the raven dropped him off
C Once upon a time, after their parents’ death, an elder brother claimed the fortune and left his younger one only a small cottage and a starfruit tree. But one day, a huge raven flew on the starfruit tree to eat fruits and said: “Starfruits I eat, with gold I pay.”
D After the elder brother heard about it, he offered to exchange all his fortune for the starfruit tree. The younger brother gladly accepted the offer. The raven came as usual and answered the elder brother as the same.

VI. Use these words to make a complete sentence

1. What/ matter/ you?

____________________________________________________

2. What/ your father/ do/ free time?

____________________________________________________

3. I’d/ like/ be/ writer/ because/ I want/ write/ stories/ children.

____________________________________________________

4. Linda/ can’t/ go/ school/ because/ she/ have/ fever.

____________________________________________________

ĐÁP ÁN

I.

1. D 2. C 3. D 4. A 5. B

II.

1. B 2. A 3. C 4. A 5. C

III.

1. B 2. A 3. D 4. C

IV.

1. F 2. F 3. T 4. T

V.

1 – C 2 – A 3 – D 4 – B

VI.

1. What’s the matter with you?

2. What does your father do in his free time?

3. I’d like to be a writer because I want to write stories for children.

4. Linda can’t go to school because she has a fever.

Đề 7 thi giữa kì 2 tiếng Anh lớp 5 có đáp án

Read and complete.

some matter doctor temperature aspirin

A: You don’t look well. What’s the (1)…………with you?

B: I feel sick. I have a (2) …………My head is aching.

A: Would you like me to phone the (3) …………?

B: No. I’d like (4) ………… lemon juice.

A: Take some (5) ………… and have a rest.

B: Thanks. I think I’ll feel better soon.

Choose the correct answer.

1. He always ……………his teeth before going to bed.

A. cleaning B. clean C. cleans D. cleaned

2. She………..to Sam Son beach last summer.

A. goes B. go C. went D. going

3. If you have a sore throat, you ……..drink hot tea.

A. shouldn’t B. should C. wouldn’t D. X

4. I have a fever, I feel very ………..

A. tired B. well C. hungry D. strong

5. He wants to be a…………… in the future.

A. artist B. actor C. pilot D.engineer

Reorder these words to have correct sentences.

1. should/ Mr. Tuan/ a/ take /rest/.

_____________________________________

2. My/ often/ grandma/ in/ works/ the garden/ her/ in/ free/ time/.

_____________________________________

3. like / would / future / the / you / to / What / be / in/?

_____________________________________

4. a famous/ actor/ He/ last night/ met/.

_____________________________________

5. should/ dentist/ go/ the/ She/ to/.

_____________________________________

ĐÁP ÁN

Read and complete.

some matter doctor temperature aspirin

A: You don’t look well. What’s the (1)…..matter……with you?

B: I feel sick. I have a (2) ……temperature……My head is aching.

A: Would you like me to phone the (3) ….doctor……..?

B: No. I’d like (4) ….some…….. lemon juice.

A: Take some (5) …..aspirin……. and have a rest.

B: Thanks. I think I’ll feel better soon.

Choose the correct answer.

1 – C; 2 – C; 3 – B; 4 – A; 5 – C;

Reorder these words to have correct sentences.

1. should/ Mr. Tuan/ a/ take /rest/.

______Mr. Tuan should take a rest.________

2. My/ often/ grandma/ in/ works/ the garden/ her/ in/ free/ time/.

___My grandma often works in the garden in her free time._____

3. like / would / future / the / you / to / What / be / in/?

___What would you like to be in the future?_______

4. a famous/ actor/ He/ last night/ met/.

___He met a famous actor last night.____

5. should/ dentist/ go/ the/ She/ to/.

____She should go to the dentist.________

Đề 8 thi tiếng Anh lớp 5 giữa kì 2 có đáp án

Choose the odd one out.

1. A. engineer B. teacher C. farm D. doctor

2. A. stomachache B. headache C. fever D. school

3. A. bike B. motorbike C. plane D. comic

4. A. write B. read C. song D. sleep

5. A. apple B. fox C. elephant D. lion

Choose the correct answer.

1. What’s the ______ with you, Tony? – I’ve got a fever.

A. problem B. matter C. happiness D. luck

2. What do you do in your free time? – I surf _______.

A. the Internet B. comics C. homework D. flowers

3. John is riding his bike _______ the park.

A. on B. at C. above D. in

4. I love karate. I _______ karate every day.

A. work B. make C. do D. clean

5. Hoa often _______ to the music club every Sunday.

A. goes B. does C. listens D. climbs

6. They like _______ and singing songs.

A. dancing B. climbing C. going D. doing

7. A: Thanks for your lovely gift.

B: ________.

A. You’re welcome C. I’m sorry!

B. Go ahead! D. Don’t worry about it!

8. Quan has a pain in his stomach. He has a/an _______.

A. toothache B. stomach ache C. sore throat D. headache

Reorder the words to make sentences 

1. Tam/ gentle./ beautiful/ and/ was

________________________________________________________

2. My/ often/ grandma/ in/ reads/ the magazines/ his/ in/ free/ time.

________________________________________________________

3. you / what / doing / are / knife / with / the / ?

________________________________________________________

4. shouldn’t / cold / you / milk / drink

________________________________________________________

5. like / would / future / the / you / to / what / be / in ?

________________________________________________________

ĐÁP ÁN

Choose the odd one out.

1 – C; 2 – D; 3 – D; 4 – C; 5 – A;

Choose the correct answer.

1 – B; 2 – A; 3 – D; 4 – C; 5 – C; 6 – A; 7 – A; 8 – B;

Reorder the words to make sentences

1. Tam/ gentle./ beautiful/ and/ was

_____Tam was beautiful and gentle.______

2. My/ often/ grandma/ in/ reads/ the magazines/ his/ in/ free/ time.

_____My grandpa often reads the newspapers in his free time________

3. you / what / doing / are / knife / with / the / ?

_____What are you doing with the knife?______

4. shouldn’t / cold / you / milk / drink

____You shouldn’t drink cold milk_________

5. like / would / future / the / you / to / what / be / in ?

______What would you be like to be in the future?_________

Phòng Giáo dục và Đào tạo …..

Đề 9 thi chất lượng Giữa kì 2

Năm học …

Bài thi môn: Tiếng Anh lớp 5

Thời gian làm bài: 45 phút

I. Find one word that has different pronunciation from others.

1. A. thank     B. that    C. this    D. those

2. A. cost     B. most    C. post    D. roast

3. A. arm     B. charm    C. farm    D. warm

4. A. come     B. home    C. some    D. none

5. A. man     B. fan    C. table    D. fat

II. Choose the correct tense of the verbs.

1. The sun (set) …………….in the West.

2. It usually (rain) ………………..in the winter.

3. They (build) …………………..the building at the moment.

4. Bees (make) …………………..honey.

5. They (get) …………………….on the scale now.

III. Look and read. Write the correct words next to their descriptions.

1. It is a person who flies a plane. ____________

2. You have a pain in your back. ____________

3. It has hard, dark green skin, red flesh and black seeds. ____________

4. It is a person who looks after your teeth. ____________

IV. Read the passage and circle A, B or C.

SNOW WHITE AND SEVEN DWARFS

Once upon a time, in a faraway kingdom, there was a beautiful princess with rosy lips and black hair. Her name was Snow White. She had a cruel stepmother who was a witch. Her stepmother considered herself to be the prettiest. Her magic mirror always told her that when she asked it. One day, when she asked the mirror again, it pronounced Snow White. The stepmother became jealous. She ordered a hunter to take Snow White into the forest to kill her but he set her free. Snow White wandered through the forest alone till she saw a house in which seven dwarfs lived. She told them her sad story and then they let her stay there with them.

One day, the stepmother asked the mirror the question again. She was shock when she knew that Snow White was still alive. She dressed up as an old beggar and went to the dwarfs’ house with a basket of apples. She cheated Snow White to eat a poisonous apple. When the dwarfs went home, they found her lying on the floor. They placed her into a glass coffin. A young prince passed through the forest and saw Snow White lying in the glass coffin. He fell in love with her and kissed her. Snow White opened her eyes and an apple chunk flew out of her throat. The prince asked her to marry him and she said yes.

1. Snow White had __________

A. red lips and brown hair

B. pink lips and blond hair

C. rosy lips and black hair

2. _________ had a magic mirror.

A. Snow White

B. The stepmother

C. The hunter

3. The stepmother wanted to kill Snow White because she _________

A. was jealous of her beauty

B. cheated Snow White to eat a poisonous apple

C. ordered a hunter

4. Snow White lived with _________ in the house in the woods.

A. the dwarfs

B. the prince

C. the beggar

5. Snow White lived again thanks to _________

A. the dwarfs’ glass coffin

B. the stepmother’s apple

C. the prince’s kiss

V. Use these words to make a complete sentence.

1. I’d/ like/ be/ doctor/ the future.

________________________________________________.

2. My grandpa/ do/ gardening/ free time.

_________________________________________________.

3. King Hung/ hear/ the story/ Mai An Tiem/ let/ family/ back home.

______________________________________________________.

4. What/ you/ think/ the elder brother/ The Golden Starfruit Tree?

______________________________________________________?

VI. Write a letter (about 40 words) to your penpal talking about your favourite story.

You may follow the cues below:

– What is your favourite story?

– What is it about?

– What are the main characters?

– Why do you like this story?

Dear ………..,

Đáp án & Thang điểm

I.

1. A 2. D 3. D 4. B 5. C

II.

1. sets 2. rains 3. are building 4. make 5. are getting

III.

1. pilot 2. backache 3. watermelon 4. dentist

IV.

1. C 2. B 3. A 4. A 5. C

V.

1. I’d like to be a doctor in the future.

2. My grandpa does the gardening in his free time.

3. King Hung heard the story about/of Mai An Tiem and let his family come back home.

4. What do you think about/of the brother in “The Golden Starfruit Tree”?

Phòng Giáo dục và Đào tạo …..

Đề 10 thi chất lượng Giữa kì 2

Năm học …

Bài thi môn: Tiếng Anh lớp 5

Thời gian làm bài: 45 phút

I. Find one word that has different pronunciation from others.

1. A. cry     B. fly    C. happy    D. dry

2. A. that     B. make    C. take    D. cake

3. A. find     B. thing     C. mind    D. bike

4. A. gun     B. fun    C. sun    D. June

5. A. stove    B. lovely    C. sometimes    D. come

II. Give the correct form of these verbs

1. The Earth (circle) ____________ the Sune once every 365 days.

2. Rivers usually (flow) ____________ to the sea.

3. Look! Jane (play) _________________ the guitar.

4. Hurry up! The bus (come) ______________________.

5. How often __________ she go fishing?

– She (go) ___________ once a year.

III. Unscramble these words from the story.

1. chadahee ____________________________

2. bletierr ____________________________

3. skigpean ____________________________

4. usecabe ____________________________

5. ttream ____________________________

IV. Read and complete.

A. How are you today?

B: I’m not feeling very (1) ____________.

A: What’s the (2) __________ with you?

B: I (3) ___________ a stomach ache.

A: You should (4) ___________ in bed.

B: I can’t.

A: Why (5) ___________?

B: I have to go to school.

V. Read and match.

1. What’s the matter with your brother?           a. Yes, he is.

2. Is he going to see a doctor?           b. I have a headache

3. What about you? How are you?           c. No, I’m not.

4. Are you going to stay in bed?           d. Because I have to go to school

5. Why not? e. He has a stomach ache.

Answer:

1 – 2 – 3 – 4 – 5 –

VI. Read and complete.

My name is Tony. I often read science books and do sports in gym. I want to be strong and good at science because I would like to be a pilot. I want to fly planes. My friends Mai and Linda like different things. Mai often read books. She would like to be a writer because she would like to write stories for children. Linda often draws pictures in her free time. She would like to be an architect because she would like to design building

Name Hobby Future job Reason
Tony Read science books and does sports (1) (2)
Mai (3) writer (4)
Linda (5) architect would like to design buildings

VII. Write about you.

1. What do you do in your free time?

__________________________________________________________________.

2. What would you like to be in the future? Why?

__________________________________________________________________.

3. What story are you reading now?

__________________________________________________________________.

4. Who is the main character in your favorite story?

__________________________________________________________________.

5. What do you think of the main character in that story?

__________________________________________________________________.

Đáp án & Thang điểm

I.

1. C 2. A 3. B 4. D 5. A

II.

1. circles 2. flow 3. is playing
4. is coming 5. does/goes

III.

1. headache 2. terrible 3. speaking 4. because 5. matter

IV.

1. well 2. matter 3. have 4. stay 5. not

V.

1 – e 2 – a 3 – b 4 – c 5 – d

VI.

1. pilot

2. want to fly planes

3. read books

4. would like to write stories for children

5. draw pictures

Phòng Giáo dục và Đào tạo …..

Đề 11 thi chất lượng Giữa kì 2

Năm học …

Bài thi môn: Tiếng Anh lớp 5

Thời gian làm bài: 45 phút

I. Find one word that has different pronunciation from others.

1. A. books     B. pencils    C. rulers    D. bags

2. A. read     B. teacher    C. eat    D. ahead

3. A. tenth     B. math     C. brother    D. theater

4. A. has     B. name     C. family    D. lamp

5. A. when     B. who     C. why     D. where

II. Fill in the blanks.

1. What do you do in your free time? – I often _______skating with my friends.

2. What are you doing? I’m __________a cabbage.

3. They are ________________the apple tree. They may fall.

4. Maria likes __________books in her free time.

5. I have a pain in my back. I have a___________

III. Match.

1. What happened in the story?

2. Why would you like to be a writer?

3. Don’t touch the stove!

4. Who is the main character in this story?

5. What would he like to be in the future?

a. Because I’d like to write stories for children.

b. He’d like to be a teacher.

c. Because you may get a burn.

d. First, the prince visited the castle and he met a beautiful princess.

e. It is Doreamon.

Answer:

1 – 2 – 3 – 4 – 5 –

IV. Rearrange these sentences.

1. fly/ because/ be/ would like/ Minh/ pilot/ to/ planes./ like/ he’d/ a/ to

______________________________________________________________

2. should/ Mr. Tuan/ a/ take /rest/.

______________________________________________________________

3. folk tales/ I/ because/ love/ each of them/ me/ gives/ in life./ a lesson

______________________________________________________________

4. to/ often/ I/ cinema / my/ the/ free/ go/ time./ in

______________________________________________________________

5. had/ Quan/ to/ the/ headache/ doctor/ because/ went/ he/ a/.

______________________________________________________________

V. Read and answer.

My name is Hoang Anh. In my free time, I often go camping with my family. The camp is in the forest near Ba Na Hills. We go there by car in the morning. My father likes fishing in the stream. My mother likes cooking barbecue for us. My brother and I usually play hike-and-seek. It’s so fun. We return home late in the evening. We enjoy camping very much.

1. What’s her name?

______________________________________________________________

2. What does she do in her free time?

______________________________________________________________

3. What does her father like doing?

______________________________________________________________

4. What does her mother like doing?

______________________________________________________________

5. When do they return home?

______________________________________________________________

6. Do they love camping?

______________________________________________________________

VI. Write about their family and what they do in their free time.

My name is ______________. There are four people in my family. I usually _____________________ in my free time. My mother is a/ an _____________, and she usually __________________________ in her free time. My father is a/an _________________. He often __________________ in his free time. My brother/ sister usually ___________________________.

Đáp án & Thang điểm

I.

1. A 2. D 3. C 4. B 5. B

II.

1. go 2. cutting 3. climbin 4. reading 5. backache

III.

1 – D 2 – A 3 – C 4 – E 5 – D

IV.

1. Minh would like to be a pilot because he’d like to fly planes.

2. Mr. Tuan should take a rest.

3. I love folk tales because each of them gives me a lesson in life.

4. I often go to the cinema in my free time.

5. Quan went to the doctor because he had a headache.

V.

1. Hoang Anh

2. Go camping with her family

3. Fish in the stream

4. Cooking barbecue for family

5. In the late evening

6. Yes, very much

Phòng Giáo dục và Đào tạo …..

Đề 12 thi chất lượng Giữa kì 2

Năm học …

Bài thi môn: Tiếng Anh lớp 5

Thời gian làm bài: 45 phút

I. Find one word that has different pronunciation from others.

1. a. that b. make c. take d. cake

2. a. find b. thing c. mind d. bike

3. a. gun b. fun c. sun d. June

4. a. stove b. lovely c. sometimes d. come

5. a. sunny b. under c. student d. lunch

II. Choose the correct form of the verbs.

1. Look! The bird (fly) ______________________

2. It (rain)________ very much in the summer. It (rain)________________ now.

3. She always (go) ____________ shopping on the weekend.

4. We (learn) ____________________ English at present.

5. Don’t (throw)_______________ waste away.

III. Rearrange the sentences.

1. Tam/ gentle./ beautiful/ and/ was

______________________________________________________________

2. My/ often/ grandma/ in/ works/ the garden/ her/ in/ free/ time.

______________________________________________________________

3. you / what / doing / are / stove / with / the ?

______________________________________________________________

4. shouldn’t / cream / you / ice / eat

______________________________________________________________

5. like / would / future / the / you / to / what / be / in ?

_____________________________________________________________

IV. Read and tick:

My name is Mary. I’d like to be a nurse in the future. I’d like to look after patients and work with other people in a hospital. It is an important and very exciting job. I’d also like to meet a lot of people. I’m studying hard at school. I hope my dream will come true one day.

  T F
1. Her name is Mary.    
2. She would like to be a nurse    
3. She would like to travel around the word .    
4. She would like to meet a lot of people.    

V. Match

1. What does Lan often do in her free time?

2. Is he the main character in this fairy tale?

3. What would you like to be in the future?

4. Do not look directly at the Sun!

5. Mr Quang had a backache

a. You may be blind.

b. He needs to see the doctor

c. No, he isn’t

d. She often plants tree

e. I would like to be an artist

Answer:

1 – 2 – 3 – 4 – 5 –

VI. Read the passage carefully and answer the questions.

David and Lucy live in London, in England. They have a big house near a park. There are three bedrooms and two bathrooms in their house. David and Lucy have two children: a boy and a girl. David works in a bank and his wife is a doctor. They usually leave home at eight o’clock. Lucy drives to school with her two children. Then she drives to works at the hospital. In the evening, Lucy always cooks dinner. After dinner, they sometimes watch TV.

1. Where do David and Lucy live?

________________________________________________________________.

2. Is their house near a hotel?

________________________________________________________________.

3. What does Lucy do?

________________________________________________________________.

4. What time do they leave home?

________________________________________________________________.

5. What do they sometimes do after dinner?

________________________________________________________________.

Đáp án & Thang điểm

I.

1. A 2. B 3. D 4. A 5. C

II.

1. is flying 2. rains/isn’t raining 3. goes 4. are learning 5. throw

III.

1. Tam was gentle and beautiful.

2. My grandma often works in the garden in her free time.

3. What are you doing with the stove?

4. You shouldn’t eat ice cream.

5. What would you like to be in the future?

IV.

1. T 2. T 3. F 4. T

V.

1 – d 2 – c 3 – e 4 – a 5 – b

VI.

1. London, England

2. No, it isn’t

3. She’s a doctor.

4. 8 o’clock (in the morning)

5. Watch TV

Phòng Giáo dục và Đào tạo …..

Đề 13 thi chất lượng Giữa kì 2

Năm học …

Bài thi môn: Tiếng Anh lớp 5

Thời gian làm bài: 45 phút

I. Find one word that has different pronunciation from others.

1. A. books     B. pencils    C. rulers    D. bags

2. A. read     B. teacher    C. eat    D. ahead

3. A. tenth     B. math     C. brother    D. theater

4. A. has     B. name     C. family    D. lamp

5. A. when     B. who     C. why     D. where

II. Fill in the blanks.

1. What do you do in your free time? – I often _______skating with my friends.

2. What are you doing? I’m __________a cabbage.

3. They are ________________the apple tree. They may fall.

4. Maria likes __________books in her free time.

5. I have a pain in my back. I have a___________

III. Match.

1. What happened in the story?

2. Why would you like to be a writer?

3. Don’t touch the stove!

4. Who is the main character in this story?

5. What would he like to be in the future?

a. Because I’d like to write stories for children.

b. He’d like to be a teacher.

c. Because you may get a burn.

d. First, the prince visited the castle and he met a beautiful princess.

e. It is Doreamon.

Answer:

1 – 2 – 3 – 4 – 5 –

IV. Rearrange these sentences.

1. fly/ because/ be/ would like/ Minh/ pilot/ to/ planes./ like/ he’d/ a/ to

______________________________________________________________

2. should/ Mr. Tuan/ a/ take /rest/.

______________________________________________________________

3. folk tales/ I/ because/ love/ each of them/ me/ gives/ in life./ a lesson

______________________________________________________________

4. to/ often/ I/ cinema / my/ the/ free/ go/ time./ in

______________________________________________________________

5. had/ Quan/ to/ the/ headache/ doctor/ because/ went/ he/ a/.

______________________________________________________________

V. Read and answer.

My name is Hoang Anh. In my free time, I often go camping with my family. The camp is in the forest near Ba Na Hills. We go there by car in the morning. My father likes fishing in the stream. My mother likes cooking barbecue for us. My brother and I usually play hike-and-seek. It’s so fun. We return home late in the evening. We enjoy camping very much.

1. What’s her name?

______________________________________________________________

2. What does she do in her free time?

______________________________________________________________

3. What does her father like doing?

______________________________________________________________

4. What does her mother like doing?

______________________________________________________________

5. When do they return home?

______________________________________________________________

6. Do they love camping?

______________________________________________________________

VI. Write about their family and what they do in their free time.

My name is ______________. There are four people in my family. I usually _____________________ in my free time. My mother is a/ an _____________, and she usually __________________________ in her free time. My father is a/an _________________. He often __________________ in his free time. My brother/ sister usually ___________________________.

Đáp án & Thang điểm

I.

1. A 2. D 3. C 4. B 5. B

II.

1. go 2. cutting 3. climbin 4. reading 5. backache

III.

1 – D 2 – A 3 – C 4 – E 5 – D

IV.

1. Minh would like to be a pilot because he’d like to fly planes.

2. Mr. Tuan should take a rest.

3. I love folk tales because each of them gives me a lesson in life.

4. I often go to the cinema in my free time.

5. Quan went to the doctor because he had a headache.

V.

1. Hoang Anh

2. Go camping with her family

3. Fish in the stream

4. Cooking barbecue for family

5. In the late evening

6. Yes, very much

Phòng Giáo dục và Đào tạo …..

Đề 14 thi chất lượng Giữa kì 2

Năm học …

Bài thi môn: Tiếng Anh lớp 5

Thời gian làm bài: 45 phút

I. Find one word that has different pronunciation from others.

1. A. thank

B. that

C. this

D. those

2. A. cost

B. most

C. post

D. roast

3. A. arm

B. charm

C. farm

D. warm

4. A. come

B. home

C. some

D. none

5. A. man

B. fan

C. table

D. fat

II. Choose the correct tense of the verbs.

1. The sun (set) …………….in the West.

2. It usually (rain) ………………..in the winter.

3. They (build) …………………..the building at the moment.

4. Bees (make) …………………..honey.

5. They (get) …………………….on the scale now.

III. Look and read. Write the correct words next to their descriptions.

pilot; backache; watermelon; dentist;

1. It is a person who flies a plane. ____________

2. You have a pain in your back. ____________

3. It has hard, dark green skin, red flesh and black seeds. ____________

4. It is a person who looks after your teeth. ____________

IV. Read the passage and circle A, B or C.

SNOW WHITE AND SEVEN DWARFS

Once upon a time, in a faraway kingdom, there was a beautiful princess with rosy lips and black hair. Her name was Snow White. She had a cruel stepmother who was a witch. Her stepmother considered herself to be the prettiest. Her magic mirror always told her that when she asked it. One day, when she asked the mirror again, it pronounced Snow White. The stepmother became jealous. She ordered a hunter to take Snow White into the forest to kill her but he set her free. Snow White wandered through the forest alone till she saw a house in which seven dwarfs lived. She told them her sad story and then they let her stay there with them.

One day, the stepmother asked the mirror the question again. She was shock when she knew that Snow White was still alive. She dressed up as an old beggar and went to the dwarfs’ house with a basket of apples. She cheated Snow White to eat a poisonous apple. When the dwarfs went home, they found her lying on the floor. They placed her into a glass coffin. A young prince passed through the forest and saw Snow White lying in the glass coffin. He fell in love with her and kissed her. Snow White opened her eyes and an apple chunk flew out of her throat. The prince asked her to marry him and she said yes.

1. Snow White had __________

A. red lips and brown hair

B. pink lips and blond hair

C. rosy lips and black hair

2. _________ had a magic mirror.

A. Snow White

B. The stepmother

C. The hunter

3. The stepmother wanted to kill Snow White because she _________

A. was jealous of her beauty

B. cheated Snow White to eat a poisonous apple

C. ordered a hunter

4. Snow White lived with _________ in the house in the woods.

A. the dwarfs

B. the prince

C. the beggar

5. Snow White lived again thanks to _________

A. the dwarfs’ glass coffin

B. the stepmother’s apple

C. the prince’s kiss

V. Use these words to make a complete sentence.

1. I’d/ like/ be/ doctor/ the future.

________________________________________________.

2. My grandpa/ do/ gardening/ free time.

_________________________________________________.

3. King Hung/ hear/ the story/ Mai An Tiem/ let/ family/ back home.

______________________________________________________.

4. What/ you/ think/ the elder brother/ The Golden Starfruit Tree?

______________________________________________________?

ĐÁP ÁN

I.

1. A

2. D

3. D

4. B

5. C

II.

1. sets

2. rains

3. are building

4. make

5. are getting

III.

1. pilot

2. backache

3. watermelon

4. dentist

IV.

1. C

2. B

3. A

4. A

5. C

V.

1. I’d like to be a doctor in the future.

2. My grandpa does the gardening in his free time.

3. King Hung heard the story about/of Mai An Tiem and let his family come back home.

4. What do you think about/of the brother in “The Golden Starfruit Tree”

Đề 15 khảo sát chất lượng Giữa học kì 2

I. Chọn từ khác loại.

1.

A. fine

B. large

C. not

D. early

2.

A. grass

B. vegetable

C. tree

D. school

3.

A. capital

B. city 

C. countryside

D. apartment

4.

A. by

B. at

C. taxi

D. from

5.

A. went

B. leave 

C. finish

D. start

II. Khoanh tròn từ đúng hoàn thành câu. 

1. ……… did Lan go on holiday? – Nha Trang.

A. What

B. Where

C. Which

2. He went to Da Nang – the ……… city

A. coastal

B. beach

C. town

3. Where ……… he last summer, Linda? – In his grandparents’s.

A. are

B. was

C. were

4. _______ did you do when you were in Da Nang?

A. What

B. When

C. Where

5. Did you_______ any photos here?

A. took 

B. take

C. takes

6. What did Nam eat yesterday? He _______ fish, rice and soup.

A. eat

B. eats

C. ate

7. My birthday is ………. Monday, December 21st.

A. at

B. on

C. in

8. ………. you have a test today?

A. Will

B. Do

C. Are

9. Will you be free next Sunday? – ………..

A. No, I won’t

B. No, I don’t

C. No. I amn’t.

10. We will meet our old friends _____ Sunday.

A. last

B. next

C. now

III. Give the correct form of the verbs in brackets

1. I ________________ a student in Le Quy Don primary school. (be)

2. Last weekend, we ______________ to Nha Trang. (go)

3. Nga, Lien and Minh ____________ lunch together at the school. (now have)

4. Dung ____________ noodles for breakfast yesterday. (have)

5. I _____________ in Hanoi city, I lives in Thai Binh province. (not live)

IV. Read the passage and write True or False. 

Her name is Lan. She lives in an apartment in the city. Near her house, there is a supermarket, a book store, a post office and a pharmacy store. She is a student. She studies at Cau Giay primary school. Her house is far from her school so she often goes to school by bike. She goes to school in the morning. There is a park in front of the school. There are a lot of trees and flowers in the park. Behind the school, there is a low mountain.

1. Lan lives in the country.

2. She is a pupil.

3. Her house is near her school.

4. She goes to school in the afternoon.

5. There is a mountain behind her school.

ĐÁP ÁN

I. Chọn từ khác loại.

1 – C;

2 – D;

3 – D;

4 – C;

5 – A;

II. Khoanh tròn từ đúng hoàn thành câu.

1 – B;

2 – A;

3 – B;

4 – A;

5 – B;

6 – C;

7 – B;

8 – B;

9 – A;

10 – B;

III. Give the correct form of the verbs in brackets

1 – am;

2 – went;

3 – are now having;

4 – had;

5 – don’t live;

IV. Read the passage and write True or False.

1 – False;

2 – True;

3 – False;

4 – False;

5 – True;

Phòng Giáo dục và Đào tạo …..

Đề 16 khảo sát chất lượng Giữa học kì 2

Năm học …

Môn: Tiếng Anh 5

Thời gian làm bài: 45 phút

Exercise 1: Choose the word whose underlined part is pronounced different from the rest

1.

A. is

B. sister

C. son

D. small

2.

A. banana

B. bicycle

C. comb

D. bay

3.

A. country

B. my

C. sky

D. dry

Exercise 2: Fill in the missing letters to make meaningful words

Exercise 3: Choose the best answer

1. What ______ the village _______? – It ______ small and quiet

A. is – like -is

B. is – likes – is

C. are – like – are

D. are – like – is

2. _______ morning, I get up early.

A. In

B. On

C. In the

D. The

3. I sometimes go swimming _________ Saturdays

A. on

B. at

C. in

D. by

4. _______ your address in Hanoi? – It’s 123 Xuan Thuy street

A. What

B. What’s

C. Where’s

D. Where

5. My family lives on ________ floor.

A. third

B. first

C. second

D. the second

6. She usually goes __________.

A. jog

B. jogs

C. jogging

D. jogs

7. How often do you go to the cinema? – __________ a week

A. One

B. One times

C. Two

D. Two times

8. ________ does your mother go to work every day? – She drives to work

A. When

B. How

C. How often

D. What

Exercise 4: Give the correct form of the verbs in brackets

1. John (have) a nice holiday in Maldives last month.

________________________________________________

2. How you (get) there last night? – I (go) by plane

________________________________________________

3. What your mother (do) in the morning? – She usually (do) morning exercise.

________________________________________________

Exercise 5: Read and answer the following questions

This is Julia. She is my classmate. She is eleven years old. She is a student. She lives in a big city. She is in Class 5A at Cambridge Primary School. She gets up at 6 every morning and always has big breakfast before she goes to school. After school, she usually does her homework and help her mum with housework. On Saturdays, she doesn’t have class. She goes to the library and looks for some information through the Internet. She goes to the library once a week. On Sundays, she goes out with her family.

1. How old is Julia?

________________________________________________

2. What time does she get up?

________________________________________________

3. Does she have to go to school on Saturday?

________________________________________________

Exercise 6: Make questions for the underlined parts

1. In the afternoon, she usually goes to the library

________________________________________________

2. The trip was great.

________________________________________________

3. My sister goes to school by bicycle every day

________________________________________________

Exercise 7: Rearrange the words to make meaningful sentences

1. every/ He/ homework/ does/ his/ evening

________________________________________________

2. Where/ summer/ did/ last/ go/ he/ ?

________________________________________________

3. England/ My/ live/ a/ village/ parents/ in/ the/ in/ north/ of

________________________________________________

-The end-

Đáp án

Exercise 1: Choose the word whose underlined part is pronounced different from the rest

1. A

2. C

3. A

Exercise 2: Look at the picture and write

1. Brush my teeth

2. Do exercise

3. Island

4. Forest

Exercise 3: Choose the best answer

1. B

2. C

3. A

4. B

5. D

6. C

7. D

8. B

Exercise 4: Give the correct form of the verbs in brackets

1. John had a nice holiday in Maldives last month.

2. How did you get there last night? – I went by plane

3. What does your mother do in the morning? – She usually does morning exercise.

Exercise 5: Read and answer the following questions

1. She is eleven years old

2. She gets up at 6 every morning

3. No, she doesn’t

Exercise 6: Make questions for the underlined parts

1. When does she usually go to school?

2. What was the trip like?

3. How does your sister go to school?

Exercise 7: Rearrange the words to make meaningful sentences

1. He does his homework every evening

2. Where did he go last summer?

3. My parents live in a village in the north of England.

hòng Giáo dục và Đào tạo …..

Đề 17 khảo sát chất lượng Giữa học kì 2

Năm học …

Môn: Tiếng Anh 5

Thời gian làm bài: 45 phút

I. Choose the odd one out. 

1.

A. How

B. When

C. Where

D. Did

2.

A. holiday

B. Sunday

C. Monday

D. Tuesday

3.

A. Are

B. Is

C. Be

D. was

4.

A. went

B. write

C. wash

D. go

5.

A. on

B. in

C. of

D. there

II. Read and choose the correct answer. 

1. How do you go to school?

A. On foot. 

B. I goes to school by bus. 

C. I walked to school. 

2. What did you do yesterday?

A. I will go to visit my grandma. 

B. I went to the cinema with my brother. 

C. I goes to school. 

3. _______________________? I go to the library once a week.

A. How often do you go to school?

B. How often do you go to the library?

C. How do you go to the library?

4. What did he do at the party? ______________________

A. She danced and sang. 

B. He danced and sing. 

C. He danced and sang. 

5. Who do you live with? _____________________

A. I lived with my mother. 

B. I live with my parents. 

C. She lives with my mom. 

III. Read and match. 

1. Where do you live?

A. No, I didn’t.

2. Where did he go?

B. By bus.

3. Do you go to school on Friday?

C. He went to Sam Son beach.

4. Did you sing?

D. Yes, I do.

5. How do you go to the park?

D. I live in Hanoi.

IV. Reorder the words. 

1. does/ Where/ in/ go/ the/ he/ morning/ ?/

______________________________

2. How/ the/ do/ supermarket/ you/ often/ go/ ?

______________________________

3. singing/ Linh/ yesterday/ joined/Lien/ in/ contest/ and/ ./ 

______________________________

4. When/ have/ Thuy/ English/ does/ lessons/ ?/

______________________________

5. I’ll/ I/ swim/ think/ beach/ the/ at/ ./

______________________________

ĐÁP ÁN

I. Choose the odd one out.

1 – D;

2 – A;

3 – C;

4 – A;

5 – D;

II. Read and choose the correct answer.

1- A;

2 – B;

3 – B;

4 – C;

5 – B;

III. Read and match.

1 – D;

2 – C;

3 – D;

4 – A;

5 – B;

IV. Reorder the words.

1 – Where does he go in the morning?

2 – How often do you go to the supermarket?

3 – Linh and Lien joined in singing contest yesterday.

4 – When does Thuy have English lessons?

5 – I think I’ll swim at the beach.

Phòng Giáo dục và Đào tạo …..

Đề 18 khảo sát chất lượng Giữa học kì 2

Năm học …

Môn: Tiếng Anh 5

Thời gian làm bài: 45 phút

LISTENING:

Part 1: Questions 1-3. Listen and tick:(0,75 pt)

Part 2: Questions 1-3. Listen and complete with one word: (0,75 pt)

1.You shouldn’t touch the stove! You may get a _________.

2. It is hot and                     in Ho Chi Minh City.

3. Her mother works in the garden    a week.

Part 3: Questions 1-2. Listen and circle: (0,5 pt)

1. Don’t play with the ……………..

a. stove  

b. knife    

c. bike

2. I’d like a glass of  …………………, please.

a. water

b. apple juice

c. orange juice

Part 4: Questions 1-2. Listen and tick Right or Wrong: (0,5 pt)
Right       Wrong
1. Da Lat is more exciting than HCM City. [……]      [……]
2. There are four seasons in Viet Nam.     [……]      [……]

READING

Part 1: Read and complete. (0,75 pt)

    go                  free                        watch

Hoa: What do you do in your (1)…………………..time, Quan?

Quân: I often (2)……………….sports programmes on TV. What about you?

Hoa: I (3)…………….to the music club with my friends.

Quân: How often do you go there?

Hoa: Twice a week

 Part 2: Matching (1pt)

A

 

B

0. What’s your name?

1. Do you like watching cartoons?

2.Who are the characters in the story

3. What’s the matter with you?

4. What would you like to eat ?

0- a

1-. . . .

2-. . . .

3-. . . .

4-. . . .

a. My name’s Hoa.

b. I’d like a bowl of noodles, please.

c. I’ve got a toothache.

d. No,I don’t.

e. Mai An Tiêm and his family.

Part 3: Read and tick (P) T (True) or F (False) (0,75pt)

My name is Mary. I’d like to be a nurse in the future. I’d like to look after patients and work with other people in a hospital. It’s important work and very exciting. I’d also like to meet a lot of people. I’m studying hard at school. I hope my dream will come true one day.

 

T

F

0. Her name is Mary.

V

 

1. She would like to be a nurse

   

2. She would like to travel around the word .

   

3. She would like to meet a lot of people.

   

WRITING

Question 1: Write the correct words with the following pictures. (1.5pt)

Question 2: Put the words in oder to make the sentences. (1pt)

1. you? /matter / with / What’s / the

2. often / cartoons / watches / TV. /He / on

3. will / What / like /the weather / be /tomorrow?/

4.like / I / would / an / apple.

PART III  SPEAKING  (2,5pt) 

1. Listen and repeat

2. Point, ask and answer

3. Listen and comment

4. Interview

Đáp án và hướng dẫn làm bài

 LISTENINGPart 1: 

1.  C; 

2. B;

3.  A

Part 2: 

1.  burn.

2.  sunny .

3. twice .

Part 3:

1. b. knife

2. c. orange juice

Part 4:  

READING

Part 1: 

1.free                 

2.watch                     

3.go

Part 2: 

0-a     

1- d          

2 – e           

3 – c             

4 – b

Part 3:  

1. T           

2. F            

3. T

WRITING:

1. Tom would like to be a doctor

2. Don’t climb the tree.You may fall and break your leg.

3 .My sister  likes reading The Story of Tam Cam very much.

Part 2: 

1. What’s the matter with you?

2. He often watch cartoon on TV.

3. What will the weather be like tomorrow?

4. I would like an apple.

PART III. SPEAKING 

1. What is your name?          => My name is……………

2. Where did you go last summer?  =>       I visited to ……………….

3. What did you do last Sunday => Last Sunday …………..

4. What time do you get up?   => I get up at……o’clock..

5.What do you do in your free time?    =>   I usually………………

Xem thêm

✅ 26 Đề thi toán lớp 5 giữa học kì 2 (Có đáp án) ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

✅ 28 Đề thi Tiếng Việt lớp 5 giữa kì 2 (Có đáp án) ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

✅ Tập làm văn lớp 5 ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

18 Đề thi Tiếng Anh lớp 5 giữa học kì 2 (Có đáp án)

Đề thi tin học lớp 5 cuối học kì 2 năm 2024 (Có đáp án)

Gia sư toán

Hãy bình luận đầu tiên

Để lại một phản hồi

Thư điện tử của bạn sẽ không được hiện thị công khai.


*