Bài tập Chọn đáp án đúng tiếng Anh lớp 5

5/5 - (1 bình chọn)

I. Circle the correct answer. 

1. It takes about forty hours ………….. from Hanoi to Hai Phong City.

A. to fly

B. flying

C. fly

D. to flying

2. ………….. is it from Hanoi to Thai Binh? ~ About 80 kilometers.

A. How old

B. How

C. How far

D. How many

3. There are two………….. in my country: dry season and rainy season.

A. season

B. seasons

C. people

D. students

4. What ………….. you ………….. last week?

A. do / do

B. are / do

C. did / do

D. are / going to do

5. Where is Tony from? ~ He is from ……………

A. Vietnam

B. American

C. Vietnamese

D. Singaporean

6. Yesterday John ………….. go to school because he ………….. a toothache.

A. didn’t / had

B. doesn’t / has

C. didn’t / has

D. doesn’t / had

7. I sometimes go ………….. in the summer

A. swim

B. swimming

C. to swim

D. to swimming

8. ………….. are you going this summer holiday? ~ I’m going to Da Lat.

A. How

B. What

C. Where

D. Who

9. We want to have a good time ………….. Quy Nhon

A. on

B. at

C. for

D. in

10. Linh ………….. a letter to her grandpa now.

A. is writeing

B. is writing

C. writes

D. wrote

II. Chọn và khoanh vào từ đúng A, B, hoặc C để phù hợp ở các câu.

1. In __________, it is warm and beautiful.

A. summer

B. winter

C. spring.

2. She __________ to the dentist. She has a toothache.

A. shouldn’t

B. should goes

C. should go.

3. What _________ Tom do tonight?

A. does

B. did

C. was.

4. ___________ is going to travel to Hanoi? Mrs Lien

A. where

B. when

C. who.

5. Turn right.. It’s _______________ your left.

A. on

B. in

C. from.

III. Khoanh tròn vào đáp án đúng

1 . He ………… to school every day.

A. went

B. goes

C . are

D . is

2. She usually goes to school …..foot.

A. at

B. on

C . in

D . by

3. How …………. is it from here to Vinh? – About 300 kilometres.

A. left

B. far

C. near

D. right

4 . What …………. the weather like today?

A. are

B. do

C. is

D. does

5. What do you usually do _______ the summer?

A. in

B. on

C. at

D. to

6. How ……………… do you play soccer?

A. far

B. often

C. never

D. ever

7. What did you do at the festival?. – I _________ many songs.

A. danced

B. sang

C. sing

D. draw

8. …………. the matter with you ?

A. when

B. who

C. what

D . how

9 . Did you clean the floor yesterday?…………, I did.

A. No

B. it

C . oh

D . yes

10. Where …………….. the amusement park?

A. are

B. is

C. am

D. be

ĐÁP ÁN

I. Circle the correct answer.

1 – A; 2 – C; 3 – B; 4 – C; 5 – A;

6 – A; 7 – B; 8 – C; 9 – D; 10 – B;

II. Chọn và khoanh vào từ đúng A, B, hoặc C để phù hợp ở các câu.

1 – C; 2 – C; 3 – A; 4 – C; 5 – A;

III. Khoanh tròn vào đáp án đúng

1 – B; 2 – B; 3 – B; 4 – C; 5 – A;

6 – B; 7 – B; 8 – C; 9 – D; 10 – B;

Ngữ pháp tiếng Anh lớp 5

GIA SƯ TIẾNG ANH LỚP 5

Hãy bình luận đầu tiên

Để lại một phản hồi

Thư điện tử của bạn sẽ không được hiện thị công khai.


*